• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA 5a EDICIÓ D’EL FOTÒGRAF CONVIDAT ACABA AMB UNA EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

12/12/2017
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Un total de 57 fotògrafs han passat per les xarxes socials de Tarragona Cultura des de l’inici d’aquesta proposta

Demà dimecres 13 de desembre, a les 19 h, a l’Espai Turisme (c. Major, 37), es presentarà l’exposició “El Fotògraf Convidat 2017”, una mostra que recollirà les 12 sèries dels 12 fotògrafs que han participat enguany en aquesta iniciativa de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Fa cinc anys que des de Tarragona Cultura es va posar en marxa el projecte El Fotògraf Convidat a les xarxes socials, on cada mes s’ha convidat un instagramer a mostrar, amb cinc imatges, la seva visió de la cultura, de l’art i de la fotografia. Des del 2013, que es va iniciar el projecte, ja han estat 57 els fotògrafs que han triat un aspecte relacionat amb aquests temes i n’han articulat una petita sèrie. Aquesta experiència ha permès descobrir, d’una banda, una gran diversitat de mirades sobre realitats comunes i, de l’altra, talents mig amagats. Ha estat així com Tarragona Cultura ha acomplert amb dos objectius: promoure la creació artística i, alhora, difondre-la i projectar-la.

Enguany els autors participants han estat Joan Abella, Marc Bosch, Cristina Cabré, Laura Casas, Marta Coll, Àlex Folguera, Mònica Galera, Mar López, Jordi Montejo, Ernest Perales, Albert Rué i Xavi Solé. Els autors han estat totalment lliures a l’hora de triar la temàtica i l’enfocament de la seva sèrie, perquè s’ha volgut que treballessin sense condicionants i mostrant el tipus de fotografia que més els agrada fer. Si ho analitzem per grans blocs, l’art del fotomuntatge, la fotografia d’infants, la natura, les festes i els espais urbans més característics de la ciutat n’han estat els protagonistes.

A partir del dia 13 de desembre a les 19 h, les 12 sèries es podran veure exposades, totes juntes, a l’Espai Turisme, on romandran fins al 13 de gener de 2018. En aquest enllaç web, a més, es poden recuperar les sèries senceres i les entrevistes que es van fer en cada cas amb motiu de la presentació de cada autor, que reuneixen reflexions sobre la imatge, la cultura i les xarxes socials, i sobre la manera com cadascú d’ells concep la fotografia.

randomness