• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

ADERNATS PRESENTA A CASA CANALS EL XAREL·LO VERMELL, UN NOU VI ELABORAT AMB UNA VARIETAT ANCESTRAL TÍPICA DE TARRAGONA

© Vilaniu Comunicació
© Vilaniu Comunicació
© Vilaniu Comunicació
© Vilaniu Comunicació
© Vilaniu Comunicació
07/06/2016
Font: 
PMTT

El celler Adernats-Vinícola de Nulles ha retrobat una varietat ancestral, el xarel·lo vermell, i amb la col·laboració de dos restaurants amb Estrella Michelin del Camp de Tarragona, Rincón de Diego i Can Bosch, ha elaborat el vi ‘Xarel·lo Vermell’ (Cartoixà de Marina).

El xarel·lo vermell és una varietat autòctona gairebé oblidada a Tarragona. Però a Nulles encara es conserva una vinya vella, de més de 80 anys, que ara Adernats ha decidit conservar i recuperar a la manera antiga amb una producció limitada de 1.500 litres que han donat sortida a 2.000 ampolles.

El Xarel·lo Vermell, un vi genuí, elaborat a la manera antiga i macerat amb cuir, vol evocar l'autèntica expressió de la costa mediterrània de Tarragona i la seva passió pel món del vi. En aquest context, Tarragona Turisme, el Tarragona Convention Bureau i la pròpia ciutat de Tarragona esdevenen socis col·laboradors de Nulles, per la seva proximitat a la ciutat i per qualitat dels seus productes, conseqüència, a més dels processos de la vinícola, de la proximitat del mar i del paisatge mediterrani en la seva essència.

La gràcia d’aquest vi i d’aquesta varietat, és que ha d’estar plantada de forma que rebi les humitats del mar i la seva salabror, tot i que les vinyes estiguin a l’interior. Aquest vi reflexa de manera evident la relació natural i necessària entre Tarragona i l’interior, que afavoreix a totes les parts, però, sobretot, dona coherència al territori en un discurs que ha de servir de model, que ha d’anar destinat a sumar i posar en valor tots aquells productes, tots aquells territoris, tota aquella gent que treballa per mantenir i millorar la nostra cultura i el nostre paisatge. Cal pensar que Tarragona, fins els anys 50, havia tingut les seves pròpies vinyes, les seves pròpies bodegues, i el port sempre ha estat la porta d’entrada i de sortida de vi i licors. Ara, Nulles és el que ens queda més a prop i, podríem dir que és el lloc que millor conserva aquell esperit arrelat a la terra de la gent de Tarragona.

Amb la promoció del Xarel·lo Vermell continua també la línia de col·laboració entre Tarragona Turisme i Adernats, que es va iniciar amb les jornades de la Gamba de Tarragona i, més recentment, amb el producte turístic ViTour.

Finalment, destacar que el Xarel·lo Vermell es presentarà en societat a Tarragona del 10 al 12 de juny, amb motiu de la Fira de la Denominació d'Origen Tarragona

 

randomness