• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

736.000 ESPECTADORS VAN VEURE AHIR L’ESTRENA DEL CAPÍTOL ‘ACUEDUCTOS II’ A LA 2 DE TVE

Imatge del Pont del Diable al capítol ‘Acueductos II’
15/02/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El capítol, amb presència de l’aqüeducte de les Ferreres, es va preestrenar a Tarragona amb el suport del Patronat Municipal de Turisme

Ahir dijous 14 de febrer, es van estrenar a La 2 de TVE els dos nous capítols de la sèrie Ingeniería Romana: Ciudades II (22 h) i Acueductos II (23 h). El capítol Acueductos II, amb presència de l’aqüeducte romà de les Ferreres de Tarragona, va aconseguir una audiència de 736.000 espectadors i un 4,8% de quota de pantalla, segons ha informat Ràdio Televisió Espanyola. D’aquesta manera, ha superat en audiència el capítol més vist fins ara de la sèrie, Acueductos I (que va assolir la xifra de 729.000 espectadors) i es converteix en un dels documentals més vistos de la història de la cadena. L’episodi, que es va preestrenar a Tarragona el passat 18 de desembre de 2018 amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ja està disponible a RTVE a la Carta.

Ingeniería Romana és una sèrie dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE que utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions de l’època romana. L’estrena el 2015 dels dos primers episodis va suposar el rècord d’audiència d’un documental a la cadena pública i el primer capítol, Ciudades I, dedicat a Tàrraco, es va preestrenar també a Tarragona amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart City i l’Ajuntament de Tarragona. Tarragona Turisme ha agafat el relleu per col·laborar en el llançament dels dos nous episodis, que veuen la llum després de dos anys de treball intens. La sèrie ha estat guardonada a festivals del prestigi del Festival de TV i Cinema de Nova York o del Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel a Oregon (EUA).

Els dos primers capítols d’Ingeniería Romana es van emetre el 2015 a La 2 de TVE, amb unes xifres d’audiència espectaculars per a la cadena: 537.000 espectadors i un 4,5% del share en el cas del primer documental, i en el segon, 729.000 espectadors i un 6,6% del share. A Internet, la pàgina oficial de LAB RTVE dedicada a la sèrie, va registrar durant la primera setmana més de 183.000 pàgines vistes i 70.760 usuaris, mentre que a xarxes socials el hashtag #IngenieríaRomana va ser TT durant el dia de l’estrena. La web de Lab RTVE té actualment disponibles vídeos de 360º que recreen amb realitat augmentada i virtual quatre escenaris de Tàrraco: el Circ, l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Recinte de Culte.