• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

MÉS DE 8.000 PERSONES GAUDEIXEN DE LES JORNADES GASTRONÒMIQUES ‘LA PART ALTA SOMRIU A LA CRISI’

‘La Part Alta Somriu a la Crisi’, un reclam turístic i gastronòmic de Tarragona - un reclamo turístico y gastronómico de Tarragona
18/03/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’activitat de l’Associació de Restaurants de la Part Alta es consolida com un reclam turístic i gastronòmic de Tarragona

L’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) ha fet valoració de l’onzena edició de les jornades gastronòmiques ‘La Part Alta Somriu a la Crisi’, desenvolupada a Tarragona el passat mes de febrer amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT). En total, 8.000 persones van degustar els menús a preus reduïts amb vins del territori durant els 28 dies que va durar la proposta.

Unes xifres que des de l’ARPA consideren molt positives. En paraules del seu president, Quintín Quinsac, “La resposta ha estat espectacular i la demanda, tant alta, que els restaurants ens hem quedat sense espai per poder donar servei a totes les peticions de reserva; estem molt agraïts amb la motivació de la ciutat i també dels visitants de fora”. Respecte d’aquest últim punt, des de l’Associació destaquen el paper de les jornades com a dinamitzador turístic del barri.

El president del PMTT, Pau Ricomà, també celebra les dades de l’edició i fa incís en el valor d’aquests tipus d’iniciatives “per consolidar Tarragona com a destinació de turisme gastronòmic de primera, amb propostes per gaudir d’una cuina genuïnament mediterrània en qualsevol moment de l’any, fins i tot en temporada baixa”.

Després d’un any d’aturada forçada per la situació sanitària, ARPA tornava a organitzar amb la mateixa ilusió les jornades, consolidades ja com un clàssic en el calendari gastronòmic de la ciutat. En aquesta edició, els restaurants participants han estat Àpats Quattros, Frida, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Merceria 34, AQ, Arcs, Lola Bistro i Seasons. Als menús els han acompanyat un total de vuit vins del territori (dels cellers Cal Bessó, R. Raventós, Pinord, Clos Berenguer, Baronia del Montsant, Cairats i Covides), a més d’un cava i la cervesa Inèdit de Damm. Com en totes les edicions les jornades mantenien un dels reclams més atractius, i és que per cada ampolla de vi o cervesa que els clients demanaven durant l’àpat, se n’emportaven una igual de regal a casa seva.