• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LES JORNADES GASTRONÒMIQUES ‘LA PART ALTA SOMRIU A LA CRISI’ TORNEN A PARTIR DE L’1 DE FEBRER

© Tjerk van der Meulen
25/01/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’Associació de Restaurants de la Part Alta recupera aquesta acció gastronòmica en què els menús degustació a preus reduïts i maridats amb vins del territori són els protagonistes 

De l’1 al 28 de febrer els restaurants membres de l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) tornaran a oferir menús degustació a preus reduïts maridats amb vins del territori a les jornades ‘La Part Alta Somriu a la Crisi’. L’ARPA recupera, doncs, aquesta acció gastronòmica després que l’any passat no es pogués realitzar a causa de les restriccions per la pandèmia.

En aquesta edició, els restaurants participants són nou en total: d’una banda, Àpats Quattros, Frida, Palau del Baró, Racó de l’Abat i Merceria 34, que proposen menús degustació a un preu de 24 EUR; i de l’altra, AQ, Arcs, Lola Bistro i Seasons, que ofereixen una línia de preu de 35 EUR seguint el mateix format de menú degustació. Als menús els acompanyaran un total de vuit vins del territori, a més d’un cava i la cervesa Inèdit de Damm. Les jornades mantenen un dels reclams més atractius, i és que per cada ampolla de vi o cervesa que els clients demanin durant l’àpat, se n’enduran una igual de regal a casa seva. Enguany, els cellers participants són Cal Bessó, R. Raventós, Pinord, Clos Berenguer, Baronia del Montsant, Cairats i Covides.

Durant la presentació de les jornades realitzada aquest dimarts 25 de gener, Pau Ricomà, alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), que dona suport a la iniciativa, ha celebrat “la recuperació d’un esdeveniment imprescindible i plenament consolidat en el nostre calendari gastronòmic en un moment en què el sector afronta l’inici de la recuperació”.

Ricomà ha destacat el caràcter “100% mediterrani i tarragoní” de les jornades, “on prima la qualitat, la cuina d'autor, la cuina de mercat i el producte de proximitat, com és característic en la nostra restauració” i ha afegit que, per aquests motius, “ens posicionen com a destinació gastronòmica a més d’ajudar a desestacionalitzar la demanda, ja que ofereixen un al·licient de primera per visitar la ciutat en un mes que no és temporada alta”. “La Part Alta Somriu a la Crisi encaixa en l’estratègia perquè Tarragona esdevingui una destinació cultural i gastronòmica per realitzar-hi una escapada de cap de setmana en qualsevol moment de l’any” ha conclòs el batlle tarragoní.

Els restaurants participants han estat representats a la presentació per Carles Llobet (Arcs) i Xavier Fernández (Seasons). Llobet ha destacat que amb les jornades “hi guanyen els restaurants, la ciutadania i també la zona concreta on es fan, que veu com passen pel barri una mitjana de 6.000 persones per edició”. Llobet ha afegit que les jornades mantenen “la filosofia d’oferir la mateixa qualitat abaixant el preu, apostant per Tarragona i pels cellers i apropant la cultura del vi a les llars, gràcies a l’acció promocional que permet emportar-se  a casa de regal la mateixa botella que es demani al restaurant”. Per la seva banda, Fernández ha volgut remarcar que les jornades arriben “en un moment molt necessari” i ha destacat “els esforços dels restauradors perquè els restaurants siguin espais segurs on tothom pugui gaudir”.

Finalment, els cellers participants, representats per Cairats i Cal Bessó, han agraït als organitzadors la realització de les jornades, que han definit, en paraules de Ramon Masip (Cairats), com “un instrument potentíssim per dinamitzar el sector i ajudar a construir i fer més gran la cultura del vi”.

Tota la informació de les jornades es podrà consultar properament al web de l’ARPA, www.arpatgn.com i a les xarxes socials de l’associació.

Vegeu els menús que ofereixen els restaurants participants