• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LES CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT APOSTEN PER ESDEVENIMENTS CULTURALS I COMPANYIES LOCALS PER REACTIVAR EL TURISME I L’ECONOMIA

© Manel Antolí (RV Edipress)
28/05/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Es tornarà a celebrar la Nit del Patrimoni el 12 de setembre

La Comissió d'Educació, Cultura i Esport del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya “ha acordat impulsar la contractació d'artistes, artesans, associacions i col·lectius locals que formen part de la riquesa i del teixit cultural de cada municipi i d'aquesta manera volem donar suport a la programació d'esdeveniments per a aquest estiu i també la reactivació econòmica", ha explicat el president del Grup i alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo.

I ha afegit: "Ratifiquem el compromís de totes les nostres ciutats amb la cultura i amb totes les companyies locals. Per part de totes les ciutats s'està fent un gran esforç per reprogramar i per buscar nous formats. No renunciem a la cultura, un factor essencial en la vida quotidiana i en l'activitat turística de les nostres ciutats".

A la reunió també s'ha abordat la implementació de protocols sanitaris. El president de la Comissió de Cultura ha assenyalat que "totes les ciutats estan treballant per mantenir l'activitat cultural, però s'estan readaptant formats per celebrar gran part dels esdeveniments a l'aire lliure, amb aforaments controlats i reduïts i garantint totes les mesures de seguretat sanitàries en els entorns monumentals, a les places i també als barris. El distanciament social i la seguretat seran la norma de tots els nostres espectacles. Anem a portar els espectacles també als barris de les nostres ciutats, sempre comptant amb el teixit associatiu i el sector cultural local que necessita suport ".

Carlos García Carbayo ha subratllat que "les 15 Ciutats Patrimoni tindran un variat programa d'esdeveniments aquest estiu i també s'està treballant per oferir una tardor ple de cites culturals". En aquest sentit ha recordat que el Grup tornarà a celebrar 'La Nit del Patrimoni, La Noche del Patrimonio, A Noite do Patrimonio 2020' el 12 de setembre. Es tracta d'un gran esdeveniment cultural, que inclou el festival 'Escena Patrimoni', que oferirà espectacles de dansa a les 15 ciutats. A més, aquesta nit màgica també se celebra 'Obert Patrimoni', amb activitats en els cascos històrics i monumentals de les ciutats.

L'alcalde de Salamanca ha apuntat que "reforçarem també la retransmissió online, per arribar a més quantitat de públic i perquè més persones puguin gaudir dels espectacles i dels nostres cascs històrics".

Carlos García Carbayo ha conclòs afirmant que "som un referent per a la resta de ciutats espanyoles i continuarem treballant per impulsar el turisme proper i segur, amb un programa d'activitats que sigui un al·licient per als viatgers nacionals i internacionals, sense oblidar que les ciutats Patrimoni estem sempre a la banda dels nostres ciutadans per oferir-los el millor de nosaltres mateixos”.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta a favor de la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els nuclis històrics estan inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

randomness