• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA I L’AEHT REFERMEN EL SEU COMPROMÍS DE TREBALLAR PLEGATS PER REVERTIR ELS EFECTES DE LA PANDÈMIA EN EL SECTOR

© Manel Antolí (RV Edipress)
08/06/2020

El consistori i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria acorden reunir-se de manera periòdica per abordar els reptes del sector

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha reunit aquest dilluns amb els representants de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona en una trobada que ha servit per refermar el compromís mutu de treballar plegats per revertir els efectes de la pandèmia en el sector. En la trobada, on han participat també els consellers Xavi Puig, Paula Varas, Maria José López i Laura Castel; l’alcalde ha volgut “remarcar el reconeixement al sector de l’hostaleria de Tarragona, que és un gran valor afegit per la ciutat, i refermar la voluntat de seguir treballant conjuntament amb les associacions de la ciutat per abordar els reptes de futur”.

En aquest sentit, en la reunió d’avui les dues parts s’han compromès a mantenir de forma periòdica reunions bilaterals de treball entre l’Ajuntament i  l’AEHT, entitat que aplega més de 170 restauradors de Tarragona. Ambdues parts han coincidit en “la importància d’abordar els reptes de ciutat amb els interlocutors que tenen la representativitat al sector”.

L’alcalde Ricomà ha explicat també als hostalers que l’Ajuntament de Tarragona està ultimant una partida de fins a 700.000 euros per al comerç i l’hostaleria de Tarragona destinada a ajudar en l’arrencada de l’activitat després de l’aturada per la pandèmia i que oscil·larà entre els 250 i els 350 euros per negoci. Aquesta partida se suma a altres mesures econòmiques impulsades per l’Ajuntament durant l’estat d’alarma: 250.000 euros destinats a fomentar que els propietaris de locals comercials condonin o rebaixin els lloguers, 50.000 € per al foment de la digitalització vinculada a  l’APP Som Comerç  i la condonació de taxes de terrasses i d’ocupació i via pública des de l’inici de la pandèmia i fins al 30 de setembre.

Compromís de l’AEHT per garantir la convivència en l’espai públic

Per la seva banda, des de l’AEHT han mostrat el seu ferm compromís per impulsar les bones pràctiques sanitàries i de distanciament social entre el sector de l’hostaleria i la seva voluntat de col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona per garantir la convivència en l’espai públic. En aquest sentit, ambdues parts han coincidit en la importància de trobar un equilibri raonable entre l’habilitació de nous espais per a terrasses durant la pandèmia i  la preservació de l’accessibilitat i la lliure circulació per l’espai públic. L’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona destaca “la importància de vehicular els interessos del sector i fer-ho sempre de la mà de les institucions que se’ls hi demana que siguin proactius en les demandes del sector”.

Cal recordar que el consistori tarragoní ha permès, de manera excepcional, l’habilitació de noves terrasses i l’ampliació de l’espai d’algunes ja existents, fins al 30 de setembre, per pal·liar la crisi del sector. En la trobada amb el sector hostaler s’ha coincidit en la importància d’abordar plegats el retorn a la normalitat un cop exhaurit aquest període d’excepcionalitat i treballar conjuntament en la redacció de la nova ordenança de terrasses, que va quedar aturada per la crisi del coronavirus, i que servirà per regularitzar el futur del sector a la ciutat.

randomness