• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EN MARXA LES JORNADES GASTRONÒMIQUES TÀRRACO A TAULA

© Snik Comunicació
02/10/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Fins al 18 d’octubre, el festival culinari de Tàrraco Viva oferirà menús de cuina romana en clau actual

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó, el president del col·lectiu de restauradors Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, i el director del festival Tàrraco Viva, Magí Seritjol, han presentat aquest divendres la XXIII edició de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, la part culinària del festival Tàrraco Viva, iniciades aquest dijous i que s’allargaran fins al proper 18 d’octubre i en què set restaurants oferiran menús i platets de cuina romana reinterpretada en clau actual.  

Els set restaurants participants són: Ares Restaurant, Cócula, El Cortijo, El Llagut, La Xarxa, Lola Bistró i Merceria 34. Cinc dels participants oferiran un menú complet amb propostes gastronòmiques basades en el recull De Re Coquinaria, el llibre de receptes atribuït a Apici, el gastrònom romà més famós de l’Imperi, a un cost de 29 €, i que inclou aigua i pa romà. El Cortijo i el Lola Bistró, per la seva banda, serviran platets i racions entre 5 i 8 €. Enguany, l’edició compta amb la cervesa artesanal Suburbia, de la cervesera La Sitgetana, amb qui s’ha treballat una cervesa tipo pils amb ingredients del territori i que tindrà un cost de 3,50 €. D’altra banda, els vins han estat seleccionats tenint en compte el territori i la mínima intervenció humana, respectant al màxim l’evolució natural del vi.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, ha manifestat que l’organització espera que “la ciutadania i els visitants de ciutats pròximes s’apropin a Tarragona per descobrir, no només les arrels culturals que encara ara ens vinculen a les grans civilitzacions mediterrànies, sinó també la cuina dels nostres avantpassats, que gràcies als restauradors de Tàrraco a Taula, reviu durant aquests dies”. 

Per la seva banda, el president de Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, ha volgut apuntar que “és l’esdeveniment de cuina romana més important d’Europa, no hi ha cap altre festival gastronòmic que hagi arribat a XXIII edicions, amb un màxim rigor històric i havent elaborat més de 1.300 receptes al cap dels anys. Sens dubte, un important patrimoni cultural i culinari de la nostra Tàrraco”.

Unes jornades basades en la investigació, amb filosofia slow food i adaptades a la situació actual 

Setmanes abans de la celebració de les jornades, els cuiners del col·lectiu Tàrraco a Taula, fan una gran feina d’investigació per tal d’adaptar les seves cuines contemporànies a receptaris, productes i maneres de cuinar similars a aquelles de les Caupones, les tavernes romanes. 

La cuina i la selecció de vins de Tàrraco a Taula tenen una filosofia slow food: producte del territori, de proximitat i de temporada; una gastronomia en sintonia amb els valors de la dieta mediterrània, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

El material editat per aquesta edició, diferent a causa de la situació sanitària, és un cartell amb un codi QR amb totes les propostes dels participants i uns cavallets per a les taules de cada restaurant amb un codi QR perquè els clients puguin descarregar les cartes. Les cartes i les begudes es poden trobar aquí

Més informació