• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

ELS PATGES REIALS S’INSTAL·LARAN A TARRAGONA EL DIA 2 DE GENER

© Laia Díaz - Ajuntament de Tarragona
20/11/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

En una trobada amb l’alcalde han acordat treballar al Magatzem Reial tot esperant l’arribada de Ses Majestats el dimarts 5 de gener

Aquesta tarda, al Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l’Home dels Nassos, s’ha acordat i consensuat prèviament amb el Port de Tarragona, cedir als Patges de Ses Majestats els Reigs Mags d’Orient el refugi número 1 del moll de Costa per a ús de Magatzem Reial. Aquesta petició s’ha fet després que l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, rebés una trucada del cap dels Patges Reials alertant-lo de les dificultats que tindran enguany per arribar, empaquetar i repartir regals per tota la ciutat amb motiu de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19 i demanant-li un espai a la ciutat per als dies previs de l’arribada de Ses Majestats.  

Així mateix, l’alcalde de Tarragona ha acordat amb Ses Majestats que, per la seguretat de tots els nens i nenes i tarragonins i tarragonines, enguany no hi haurà Cavalcada la tarda del 5 de gener, però que, quan arribin a la ciutat, com cada any a les 18 h i per mar, faran els parlaments reials i l’alcalde els cedirà la clau de la ciutat, moment que es podrà seguir de manera telemàtica. Més endavant, ampliarem aquesta informació.  

El Magatzem Reial, que estarà obert els dies 2, 3, 4 i 5 de gener de 2021, disposarà d’un servei de visites guiades a càrrec dels patges reials que, tot i que estaran treballant intensament posant a punt les dotze carrosses i preparant els regals, ens explicaran tota mena de detalls d’aquesta nit tan màgica, i tots els qui vulguin podran deixar la seva carta a la Bústia Reial. Aquesta visita està especialment adreçada als nens i nenes de 0 a 10 anys de la ciutat, acompanyats d’un adult. Per evitar aglomeracions i cues hi haurà un servei en línia de reserva d’invitacions, del qual informarem properament.  

Paral·lelament, els dies 2, 3 i 4 hi haurà, com cada any, el Patge Reial de l'Ajuntament al Pati Jaume I i aquest any també hi haurà patges als Centres Cívics de la ciutat per recollir les cartes, de manera que els nens i nenes de Tarragona tindran moltes més opcions per entregar-la.  

Així mateix, també s’ha acordat a la comissió que, el dijous 31 de desembre, l’Home dels Nassos farà el seu acte de presència a la ciutat i que seurà al seu cotxe antic que va estrenar l’any passat; acompanyat del trenet dels músics, com ja es va fer per Santa Tecla. Se’l podrà veure voltant per tota la ciutat, de 10 a 13.30 h. 

randomness