• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL SERRALLO REP LA DISTINCIÓ DE BARRI MARINER PER PART DE L’AGÈNCIA CATALANA DE TURISME

© Manel Antolí (RV Edipress)
© Manel Antolí (RV Edipress)
16/07/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha anunciat avui mateix 16 de juliol, Mare de Déu del Carme, la distinció de Barris i Viles Marineres al barri del Serrallo de Tarragona; junt amb el Port de Cambrils i l’Ampolla. Tres localitzacions de la província de Tarragona, que des del Departament d’Empresa i Coneixement i l’ACT han estat valorats per “posar en valor la seva forta personalitat i cultura lligades al mar” i se sumen a les 12 ja atorgades anteriorment a altres municipis i barris catalans. 

Pel que fa a la distinció del barri del Serrallo, l’informe avaluador detalla que aquest indret “té una llarga i antiga tradició d’activitat pesquera”. També s’apunta que “es un exemple viu, ple d’activitats que mostren com n’és de viu el lligam entre l’home i la mar”. Així mateix apunta la important i destacada tradició gastronòmica, amb elements com el romesco, així com l’activitat cultural i el sentiment de mantenir la idiosincràsia del barri, per part dels seus propis veïns. 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha mostrat la seva satisfacció per l'obtenció de la marca i ha destacat el treball del Patronat Municipal de Turisme per aconseguir-la. La distinció, ha afegit, "ajudarà a posicionar turísticament el Serrallo i els atractius de tradició, gastronomia i cultura genuïnes que el barri ja té". L’obtenció d’aquesta distinció comporta la participació en presstrips, famtrips, viatges i fires especialitzades; més visibilitat en canals de promoció online, publicacions específiques i creació de sinèrgies amb la Xarxa de Viles Marineres.

"Aquest tipus de marques i reconeixements també ens faciliten promocionar nacionalment i internacionalment Tarragona de forma conjunta i arribar així a mercats als quals Tarragona no podria arribar individualment”, apunta Ricomà. Els segells de Ciutat amb Caràcter de Tarragona i Vila Marinera del Serrallo, atorgats a nivell de Catalunya; el Segell de Turisme Familiar o formar part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i de la Xarxa de Ciutats AVE, són segells que “reforcen la projecció de Tarragona a tot el món i ens aporten recursos i prestigi". "Tenim la confiança que aquesta última distinció contribuirà al rellançament econòmic i turístic del Serrallo i de tota la ciutat”, ha finalitzat l’alcalde.