• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME DE TARRAGONA ESTRENA DOS PICTOGRAMES DE "TODOS EN AZUL" ADAPTATS A PERSONES AMB TRASTORN DE L’ESPECTRE AUTISTA

© David Oliete
© David Oliete
© David Oliete
© David Oliete
16/11/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

La nova senyalització pretén fer més comprensibles l’Oficina d’Atenció Turística de Tarragona i l’espai d’exposicions de l’Espai Turisme

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha estrenat aquest dilluns a les seves dependències dos pictogrames de l’associació Todos En Azul, adaptats a persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). L’Oficina d’Atenció Turística i i l’Espai Turisme (ambdós al carrer Major, 37) compten des d’avui amb aquesta senyalització, que, dins del projecte “Entén la teva ciutat amb pictogrames”, busca que les persones amb dificultats de comunicació, comprensió i accessibilitat cognitiva puguin entendre més fàcilment el lloc on són.

La consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó, ha destacat durant l’acte de col·locació dels pictogrames la importància de treballar per un turisme més accessible i adaptat a les necessitats de totes les persones, mentre que el president de Todos en Azul, Juan José Caravaca, ha volgut agrair la implicació del Patronat i el sector públic en la iniciativa i el seu paper en la conscienciació vers el TEA. A l’acte també hi ha assistit el tresorer de l’associació, Javier Martí.

Todos en Azul és una associació sense ànim de lucre formada majoritàriament per famílies amb fills i filles amb TEA i creada a Torreforta (Tarragona). Entre els seus projectes, es troba la iniciativa “Entén la ciutat amb pictogrames”, que consisteix a senyalitzar espais públics i comerços amb imatges senzilles que identifiquin un objecte, una acció, un lloc, un verb, etc. Els pictogrames com els que s’han col·locat al Patronat Municipal de Turisme de Tarragona són plaques quadrades de 18x18 cm, situades a una alçada d’1,20 m perquè puguin ser vistos tant per petits com per adults, amb la major autonomia possible. El que es pretén és facilitar el dia a dia de les persones amb TEA i les seves famílies, a través de l’accessibilitat cognitiva i la conscienciació social.