• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL MÓN CASTELLER ES TORNA A ALÇAR PER UNA TEMPORADA QUE RECUPERA EL CONCURS DE CASTELLS

L’alcalde, Pau Ricomà, el director del Concurs de Castells, Xavier González, i la directora castellera, Ester Roca
22/04/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, participa a l'acte d'inici de la temporada castellera 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va participar ahir al vespre a Barcelona a l’acte d’inici de la temporada castellera organitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El calendari d’aquesta temporada, que recupera les principals diades castelleres del país, a Tarragona s’estrenarà aquest Sant Jordi. Segons ha expressat Ricomà, “avui fem un pas endavant en el món casteller donant el tret de sortida de la primera temporada castellera completa després de la pandèmia. Amb moltes ganes i il·lusió de viure-la i gaudir-la”. 

L’alcalde de Tarragona també va destacar que aquest serà l'any de l’esperat retorn del Concurs de Castells, l'1 i 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça i el 25 de setembre a Torredembarra. “Tarragona tornarà a exercir de capital castellera acollint les colles d’arreu del país perquè és la finestra que més visibilitat dona a la cultura popular catalana”. I és que el concurs, que acull una quarantena de colles, internacionalitza l’activitat castellera amb la cobertura de l’esdeveniment tarragoní per part de més de 120 mitjans de comunicació acreditats d’arreu del món. 

A l’acte d’ahir, celebrat a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona, també hi va ser present el director del Concurs de Castells de Tarragona, Xavier González, i la directora castellera, Ester Roca, qui va destacar que "aquesta serà una temporada històrica pel fet de poder retrobar-nos amb totes les colles a les places i al Concurs".  

També van assistir a la presentació, alcaldes i alcaldesses d’altres poblacions castelleres com Valls, Terrassa i Vilafranca del Penedès i altres autoritats, representants de les diferents colles del país i mitjans de comunicació.