• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL GRUP CIUTATS PATRIMONI ENCETA UNA CAMPANYA PROMOCIONAL DIRIGIDA AL MERCAT NACIONAL

© GCPHE
05/06/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Es destinarà una inversió de 243.000 € per atraure visitants provinents de ciutats com Madrid, València o Bilbao

La Comissió de Turisme del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, reunida ahir de forma telemàtica i en la que va participar la consellera de Turisme, Laura Castel, va aprovar la posada en marxa d'una campanya publicitària adreçada al mercat nacional que es desenvoluparà des d’aquest mes de juny fins a desembre de 2020. Segons va explicar el president del Grup i l’alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, "destinarem una inversió de 243.000 euros a la promoció de les nostres ciutats en els diferents territoris del país, ja que som un Grup de 15 ciutats amb nuclis històrics declarats Patrimoni Mundial per la Unesco, però de vegades els espanyols desconeixen els nostres tresors. En aquesta fase de nova normalitat, en què viatjarem de forma diferent, volem que els nostres visitants coneguin tots els recursos monumentals i naturals que ofereixen les nostres ciutats, que a més són destinacions turístiques properes i segures".

El president del Grup va afegir que la cancel·lació de la promoció en fires internacionals de turisme ha permès realitzar aquesta inversió: "Sabem que aquest any hi ha ganes de viatjar i d'una manera diferent. Atès que tots viatjarem més dins de les nostres fronteres, hem triat tres ciutats importants i amb gran volum de població com són València, Madrid i Bilbao per a una campanya de publicitat que també es desenvoluparà en els mitjans de transport i més concretament en les estacions de metro, autobusos i mobiliari urbà perquè els seus ciutadans sàpiguen de nosaltres”.

A la reunió, el president del Grup va recordar que ja s'ha traslladat al Govern d'Espanya la petició que es millori la connectivitat ferroviària, aèria i marítima per a les destinacions amb el segell de la Unesco. En la mateixa línia, ha assenyalat que "sabem que Turespaña va llançar una campanya per al territori nacional en què també estarà present la riquesa patrimonial de les nostres ciutats i volem agrair el canal fluïd de comunicació que hem mantingut amb la ministra de Turisme i la secretària d'Estat en aquests temps d'incertesa".

Dins de la política d'aliances del Grup també figuren entitats com Paradores, Red de Ciudades AVE o Madrid Destino. Segons va explicar Rafael Ruiz, "estem treballant per renovar convenis i en comunicació constant amb tots ells i esperem tenir bones notícies per impulsar diferents iniciatives de col·laboració. Entre elles, renovarem el conveni amb l'Ajuntament de Madrid al mes de juliol i de forma presencial, ja que la capital és una referència estratègica, eix de connexió per a tots nosaltres i un important mercat emissor de viatgers".

Després d'enviar un missatge de condol a tots els familiars, amics i persones properes a les víctimes de la COVID-19, el president del Grup va destacar que "tots hem estat molt preocupats pel dia a dia a les nostres ciutats i hem compartit moments molt difícils, per això ens solidaritzem amb totes les persones que han patit la malaltia de prop".

D'altra banda, el president va animar a participar en la celebració de La Nit del Patrimoni: "Tot i que s'han hagut de suspendre molts esdeveniments que el Grup tenia planejats, estem il·lusionats per celebrar una de les nostres iniciatives estel·lars el 12 de setembre: Festival de Dansa Escena Patrimoni i totes les activitats que tindran com a escenari els nuclis històrics de les nostres ciutats en el marc d'un esdeveniment de referència i consolidat en el panorama cultural del nostre país, com és la Nit del Patrimoni”.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta a favor de la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles amb els nuclis històrics inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.