• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL COL·LEGI D’ARQUITECTES ACULL AQUEST DIVENDRES L’ACTE INAUGURAL DE L’EMBUTADA 2022

L'Embutada, la Festa del Vi Novell / la Fiesta del Vino Nuevo de Tarragona
L'Embutada, la Festa del Vi Novell / la Fiesta del Vino Nuevo de Tarragona
L'Embutada, la Festa del Vi Novell / la Fiesta del Vino Nuevo de Tarragona
L'Embutada, la Festa del Vi Novell / la Fiesta del Vino Nuevo de Tarragona
03/11/2022

Amb la projecció d’una pel·lícula acompanyada d’un tast de vins s’inicia la sisena Festa del Vi Novell de Tarragona, que s’allargarà tot el cap de setmana

Aquest divendres 4 de novembre s’inaugura la sisena edició de l’Embutada amb un acte previ, a partir de les 18 h, que inclou la projecció de la pel·lícula Revolució líquida de Clara Isamat i un tast de vins novells, tot al Col·legi d’Arquitectes, al carrer de Sant Llorenç.

A partir d’aquest tret de sortida, la Festa del Vi Novell de Tarragona, organitzada per l’Associació Santa Teca i Tarragona Turisme i que vol rememorar la celebració de l’arribada de la verema per part de pescadors i castellers, omplirà la plaça del Rei i voltants de tot tipus d’actes relacionats amb la cultura del vi durant tot el cap de setmana del 5 i 6 de novembre.

L’Embutada recupera una de les tradicions més esteses al segle XIX a la Part Alta o centre històric de Tarragona: la de beure el vi acabat d’elaborar amb un embut de llautó. I ho fa a través de tastos de vins, gastronomia, mostres d’oficis, tallers i conferències, entre d’altres. En total, 22 cellers participaran en aquesta sisena edició, pertanyents a les DO Tarragona, Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Baix Penedès, Catalunya, Cava i Costers del Segre.

Durant els dos dies, la plaça del Rei serà l’epicentre de la festa, on, a la zona de tastos, els establiments Quidel, El Tamboret, Dalma Ahumados i La Clotxa oferiran productes gastronòmics del territori i els 22 cellers presentaran el primer vi de l’any, que serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla.

Més enllà d’aquest escenari central, dissabte al matí s’oferiran visites guiades amb recreacions històriques a càrrec d’Argos Tarragona pels antics cellers de la Part Alta; mentre que diumenge, l’Espai Turisme acollirà la conferència “L’Embutada, ADN tarragoní per xalar amb el vi”, a càrrec de Jordi Bertran.

En l’apartat musical, la plaça del Rei serà escenari dels concerts de Carles Belda (dissabte) i Joan Colomo (diumenge), mentre que Genís Bagés i Lenand actuaran dissabte al Col·legi d’Arquitectes. 

Més informació i programa al web de Tarragona Turisme.

randomness