L'Embutada

Tarragona ha estat lligada al vi, i la verema ha generat festes al llarg dels segles. A la ciutat, quan el vi estava fermentat, la gent s’afanyava per anar als cellers a tastar el vi i celebrar la vida. Asseguts en bancs de fusta, les colles d’amics, de pescadors, de castellers i de jornalers demanaven un embut, habitualment ple de vi. Aquest embut, a diferència dels embuts que ara tenim a casa, tenia forma d’angle. L’embut passava de client a client, d’amic a amic, mentre es tapava l’extrem inferior del tub amb el dit. Es tracta de no ser el darrer a acabar, perquè qui es quedava sense vi pagava la ronda.

Santa Teca organitza la cinquena edició de L’Embutada, la Festa del Vi Novell de Tarragona

La festa convida a recuperar la memòria i la tradició vitivinícola i posa en valor l’embut, que no només es feia servir a Tarragona i als municipis del Tarragonès, sinó també en regions de vins tan emblemàtiques com el Priorat.

L’Embutada té com a epicentre la plaça del Rei de Tarragona, a la Part Alta (centre històric), on pescadors i castellers celebraven l’arribada de la collita. Aquí trobareu la zona de tastos, amb els establiments: El Cortijo, El Tamboret, El Llagut, Ca la Carola i l'Associació La Clotxa, que us oferiran productes gastronòmics del territori, i els cellers següents, que us presentaran el primer vi de l’any i us el serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla:

Celler Bàrbara Forés, Celler Frisach, Celler Josep Foraster, Tanca els ulls, Celler Sanromà, Mas del Botó, Carlania, Celler 9+, Celler Comalats, Celler Nini, Un sol cel, Finca la Despeinada, Celler Tuets, Enovitis, Còsmic Vinyaters/Vins Pagesos, Celler Suñer, El Solà d’Ares, La Rural, Celler de l’Apotecari i Celler Pedrola.

Veniu a tastar el vi novell mentre degusteu productes gastronòmics i culturals del territori! 

PROGRAMACIÓ 2021