• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

OBRIM EL MNAT. RECUPEREM EL NOSTRE ESPAI

04/06/2020
Font: 
Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

El Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona, la Vil·la romana dels Munts i el Conjunt monumental de Centcelles reobren les portes al públic el proper 6 de juny

L’accés als jaciments serà gratuït fins al 21 de juny

Sota el lema Obrim el MNAT. Recuperem el nostre espai el Museu Nacional Arqueològic, després d’obrir el passat 19 de maig l’exposició TARRACO/ MNAT, reobre la resta dels seus espais el proper dissabte 6 de juny, d’acord a les previsions del Pla de desconfinament COVID-19 elaborat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Amb el Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona (Tarragona), la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i el Conjunt monumental de Centcelles (Constantí), el MNAT tornarà a obrir les portes d’aquests tres jaciments arqueològics, declarats Patrimoni Mundial l’any 2000.

La visita es farà dins dels horaris habituals de cada centre. Pel que fa a l’accés, s’oferirà entrada gratuïta fins al 21 de juny en tots els centres del MNAT.

Amb l’objectiu d’oferir espais segurs, s’han revisat i implantat mesures i protocols per garantir la seguretat dels visitants, els treballadors i la col·lecció.

D’una banda, s’han instal·lat les mesures de protecció, informació i senyalització necessàries i s’han adequat els espais als requeriments normatius. S’han modificat i adaptat els horaris i protocols tant d’atenció al públic i neteja per garantir la correcta atenció als visitants.

La visita es pot fer individualment o en grups de convivència. Cal dur la mascareta posada durant la visita, respectar la distància física de 2m, es prioritza el pagament amb targeta de crèdit i cal seguir les indicacions del personal del museu.

El Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona

La Necròpolis paleocristiana de Tarragona, amb més de 2.000 enterraments documentats, és un dels cementiris tardoromans (S. III – V dC) més ben coneguts i conservats de l’Imperi romà, testimoni de l’evolució d’un barri fora murs de Tàrraco.

La Vil·la romana dels Munts

Aquesta és una de les vil·les més importants d’Hispània. El seu nucli residencial i el seu conjunt termal, ricament decorats, mostren com era la vida de les elits de Tàrraco.

El Conjunt monumental de Centcelles

Centcelles és un extraordinari conjunt arquitectònic tardoromà (s. V dC) situat a Constantí. A la sala principal, coberta amb cúpula, podem admirar restes destacables de la decoració en mosaic, on s’alternen escenes de cacera, imatges de temàtica cristiana i representacions de la més alta aristocràcia romana.

Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 977 25 15 15 o podeu consultar la pàgina web www.mnat.cat

randomness