• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

22 CELLERS PARTICIPARAN EN L’EMBUTADA 2022

L'Embutada, festa del vi novell / fiesta del vino nuevo de Tarragona
24/10/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Els dies 5 i 6 de novembre arriba la sisena edició de la Festa del Vi Novell, que omplirà la Part Alta de tastos, activitats i concerts 

El cap de setmana del 5 i 6 de novembre, la plaça del Rei de la Part Alta (centre històric) de Tarragona acollirà la sisena edició de l’Embutada, la Festa del Vi novell que rememora la celebració dels pescadors i castellers per l’arribada de la verema.

Segons l’alcalde, Pau Ricomà, “després de l’èxit de l’any passat, des de Tarragona Turisme tornem a donar suport a l’Associació Santa Teca en l’organització d’aquest esdeveniment”. Per a l’alcalde i conseller de Turisme, “aquesta festa és molt especial perquè recupera una de les tradicions més esteses al segle XIX a la Part Alta, la de beure el vi acabat d’elaborar amb un embut de llautó”. 

Seguidament, Berna Ríos, de l’Associació Santa Teca, ha desgranat el programa i ha explicat que en total hi participaran 22 cellers a la festa. Com a novetat d’enguany, la festa tindrà un acte previ el dia abans, divendres, amb la projecció de la pel·lícula 'Revolució líquida', de Clara Isamat, i un tast de vins novells, tot a l’església de Sant Miquel del Pla.

L’epicentre, a la plaça del Rei

Durant el cap de setmana, la plaça del Rei serà l’epicentre de la festa amb una zona de tastos, de gastronomia i mostres d’oficis (llauner, vidrier i cisteller). A la zona de tastos, els establiments Quidel, El Tamboret, Dalma Ahumados i La Clotxa, oferiran productes gastronòmics del territori, i els 22 cellers de les DO Tarragona, Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Baix Penedès, Catalunya, Cava i Costers del Segre presentaran el primer vi de l’any, que serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla.

Més enllà de la plaça del Rei, dissabte al matí s’oferiran visites guiades amb recreacions històriques a càrrec d’Argos Tarragona pels antics cellers de la Part Alta. També es farà un taller de cistelleria i la conferència ‘L’Embutada, ADN tarragoní per xalar amb el vi’, a càrrec de Jordi Bertran a l’Espai Turisme. A més, dissabte i diumenge a l’hora del vermut, la plaça del Rei serà escenari de Carles Belda i Joan Colomo, respectivament. Genís Bagés i Lenand, en canvi, actuaran dissabte a l’església de Sant Miquel del Pla. 

Per a més informació, es pot consultar el web de Tarragona Turisme.