TRES JOVES CUINERS DE TARRAGONA, FINALISTES DEL 'MÀSTER XEF' DELS ALUMNES CATALANS

© Inside Consultores
© Inside Consultores
© Inside Consultores
21/04/2021
Font: 
Inside Consultores

Cinc joves de les escoles de cuina de Tarragona van mostrar el seu talent ahir a la tercera semifinal del Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic

El Palau de Congressos de Tarragona va acollir ahir la tercera de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l’Escola Villa Retiro (Xerta), van ser -per aquest ordre- els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

Amb els tres primers classificats en aquesta semifinal van participar els també seleccionats César Torrico (Escola d’Hostaleria de Cambrils) i Enrique Jorge (Villa Retiro). Tots els candidats van treballar un aperitiu i un plat autòcton principal per posar en valor l'excepcional oli verge extra de Les Borges Blanques.

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat va estar integrat pel mateix Josep Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals va valorar aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per atorgar la puntuació.

Després de les ja celebrades a Girona el 24 de març i a Lleida el 13 d’abril, l’última semifinal tindrà lloc a Barcelona el proper 27 d'abril, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzan sota els més estrictes protocols de seguretat anti-Còvid supervisats per la mutua SP Activa.

L'organització i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

Principals patrocinadors:

  • ALDI
  • LLET NOSTRA
  • BRA
  • GRUP RULL
  • COCA-COLA
  • CLOS GALENA
  • CSTY
  • TARRAGONA TURISME
  • DIEXCA
  • AB
  • SP ACTIVA