• Català
 • Español
 • English
 • Français
 • Deutsch
 • Italiano
 • Русский
 • Zhōngwén

TAU: música antiga a Tarragona

TAU

TAU: música antiga a Tarragona

Tau és un cicle de concerts que duu la música dels segles XIII a XVIII a l’interior d’un edifici amb una història encara més àmplia: la magnífica Catedral de Santa Tecla de Tarragona. Viviu l'experiència d’escoltar artistes de la talla de Jordi Savall, Ensemble O Vos Omnes, Farran Sylvan James o Dani Espasa en un entorn majestuós. La música de Monteverdi, Händel o Mozart, entre d’altres, ressonarà en la pedra del temple que presideix la ciutat de Tarragona. A més, també podreu gaudir d’un concert íntim i semi escenificat al Museu del Port amb l’espectacle “El llibre de Marguerite”.

 

Descarregueu el programa

Tot i ser el segon any que TAU s’organitza, l’escenari de la Catedral i els noms del cartell, entre els quals es troba un referent mundial de la música antiga com és Jordi Savall fa que enguany sigui una edició especial.

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit. Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba, o com a director.

Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica.

La seva trajectòria artística ha estat considerada un dels motors del renaixement de la música antiga d'Europa, del Nou Món i de la Mediterrània, així com un referent de primer ordre en l'estudi, la interpretació, la direcció i l'apropament a diverses tradicions musicals en un diàleg intercultural de gran significació que ha traspassat totes les fronteres.

Concert 1

Data: 15 d'octubre
Hora: 21 h
Lloc: Catedral de Tarragona
Artista: Jordi Savall
Obra: “Follies & Canaris, de l’antiga Europa al nou Món” 

Després de gairebé 30 anys, Jordi Savall torna a la Catedral de Tarragona. La seu tarragonina serà testimoni del mestratge del músic català actual de més prestigi mundial. Savall torna en un format íntim, acompanyat per la guitarra del magnífic Xavier Díaz-Latorre. La viola de gamba, instrument per sempre lligat a la figura de Savall, serà la protagonista d’aquest viatge per la música dels segles XVI, XVII i XVIII. 

Jordi Savall

Concert 2

Data: 21 d'octubre
Hora: 21 h
Lloc: Museu del Port de Tarragona
Artista: El llibre de Marguerite
Obra: “Feminisme i mística al segle XIV”

Un espectacle que combina música medieval amb la història de Marguerite Porete (1250-1310), la mística que va morir cremada per defensar el seu llibre. Formava part de les beguines, les primeres comunitats lliures de dones.

Bubulina Teatre ens presenta una aproximació a la vida i l’obra d’aquesta mística medieval, interpretada per l’actriu Gisela Figueras, i amb les prestigioses Cristina Alís a l'orgue portatiu i María de Mingo a la cítola medieval.

El llibre de Marguerite

Concert 3

Data: 22 d'octubre
Hora: 21 h
Lloc: Catedral de Tarragona
Artista: Farran Sylvan James & Daniel Espasa
Obra: “La sonata al segle de les llums”

Dues de les principals figures de la nova generació d’intèrprets de música antiga de casa nostra, la canadenca (afincada a Barcelona) Farran Sylvan James i el canongí Daniel Espasa es troben en un concert molt especial. Un concert que, tot girant entorn del gènere de la sonata, ens portarà per la música de Händel, Mozart o el català Francesc Manalt, entre altres. 

Farran Sylvan James & Daniel Espasa

Concerts 4 i 5: doble concert de cloenda

Data: 28 i 29 d'octubre
Hora: 21 h
Lloc: Catedral de Tarragona
Artista: Ensemble O Vos Omnes
Obra: “Selva Morale et Spirituale”

Dos concerts per donar cabuda a una col·lecció impressionant: “Selva Morale et Spirituale” de Claudio Monteverdi. Aquest compendi d’obres sacres editat a meitat del s. XVII representa una de les herències més importants de la història de la música. L’Ensemble O Vos Omnes (cor resident a L’Auditori i artista resident al Festival de Perelada 2022) ens presenta una selecció separada  en dos concerts. Uns concerts que aniran acompanyats d’una suggeridora il·luminació per veure i sentir la Catedral de Tarragona com mai s’ha fet. Serà la primera vegada que a la ciutat de Tarragona es podrà escoltar amb aquesta extensió el “bosc” (selva) de Claudio Monteverdi.

 

Ensemble O Vos Omnes
Ensemble O Vos Omnes

Xerrades pre-concert amb tast de vins DO Tarragona

DATA / HORA CONCERT CONFERENCIANT
15/10, 19 h “Follies & Canaris” Pepe Reche
22/10, 19 h “La sonata al segle de les llums” Oriol Pérez-Treviño
28/10, 19 h “Selva Morale et Spirituale” Joan Magrané

Lloc: Centre Tarraconense El Seminari

Preus

 • Concert: 15 €
 • Concert + xerrada: 18 €
 • Abonament concerts: 55 €
 • Abonament concerts + xerrades: 60 €

Compra d'entrades a: www.tautarragona.com

randomness