• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA VOL CAPTAR TURISME XINÈS AMB EL GRUP DE CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT

© GCPHE
06/03/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Durant l’assemblea general de Grup celebrada el cap de setmana a Còrdova s’ha abordat l’impuls del calendari de promoció internacional per al 2023

Tarragona vol arribar al mercat xinès de la mà del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), que ha celebrat els dies 3 i 4 de març l’assemblea general. La trobada ha tingut lloc a la Mesquita-Catedral de Còrdova i ha servit per fixar les línies que impulsaran la promoció internacional del Grup a Europa, Amèrica i Àsia, especialment al mercat xinès.

L’assemblea general ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, qui des de la ciutat andalusa ha volgut destacar “el compromís educatiu, cultural, patrimonial i turístic del Grup cap a les ciutats membres, que es tradueix en una agenda de promoció internacional molt potent però també en iniciatives a les mateixes ciutats que serveixen perquè la ciutadania visqui la riquesa patrimonial que l’envolta, com ara la Nit del Patrimoni, el cicle de Música de Cambra o el programa educatiu Aula de Patrimoni”.

Durant l’assemblea, el president del GCPHE i alcalde de San Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, ha anunciat que s’està treballant en l’agenda d’actes del 30è aniversari del Grup i en els propers esdeveniments culturals i de promoció internacional. En concret, en els propers dies, el Grup serà present a la Fira de Turisme ITB de Berlín del 7 al 9 de març; presentarà el Circuit de Curses d’enguany el 8 de març; i farà un viatge a Bordeus per intercanviar amb l’Ajuntament de la ciutat francesa bones pràctiques de gestió del patrimoni.

Tarragona, en una vicepresidència per primer cop

El passat 20 de gener, Tarragona assumia formalment la tercera vicepresidència del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, durant l’assemblea general celebrada a FITUR. La ciutat tindrà enguany per primer cop una vicepresidència en la comissió executiva del Grup, que exerceix les funcions de representació i promoció als mercats nacionals i internacionals.

randomness