• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA I LES CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT IMPULSARAN EL TURISME GASTRONÒMIC EL 2022

© Lola Pineda
© Lola Pineda
07/12/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’alcalde i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha participat a l’assemblea general del Grup, celebrada a Conca aquest cap de setmana

Conca ha estat l’escenari aquest cap de setmana de l’assemblea general del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), que s’ha celebrat a la ciutat castellanomanxega amb motiu del 25è aniversari de la declaració com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’assemblea general ha servit, entre d’altres, per traçar l’estratègia turística de l’any 2022, durant el qual el GCPHE apostarà per impulsar el turisme gastronòmic a fires especialitzades del sector.

L’alcalde i conseller de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha assitit a l’assemblea general del Grup i ha manifestat que “El 2021 ha portat a Tarragona grans notícies de la mà del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, especialment pel que es refereix a les inversions que rebrem a través del Pla Impulsa Patrimonio del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que ens permeten mirar amb optimisme els propers tres anys pel que fa a la conservació, l’harmonització amb l’entorn i l’adequació turística del nostre patrimoni”. “La promoció turística alineada amb la marca de qualitat de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat és i seguirà sent una eina fonamental i una aposta estratègica de Tarragona”, ha conclòs Ricomà des de Conca.

La mateixa assemblea, que ha comptat amb la participació del president de Castella - la Manxa, Emiliano García-Page, ha servit per fer el relleu de presidència, que passa de Mèrida a Salamanca. L’alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha posat fi al seu any com a president del Grup fent un balanç molt positiu d’un any que “ha suposat un viatge extraordinari” i ha destacat “La promoció als Estats Units, la creació de nou material promocional com ara pel·lícules, mapes turístics o la guia gastroturística, a més de la concessió de 45 milions d’euros a les quinze ciutats per potenciar els béns Patrimoni Mundial”.

L’alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo, que assumeix la presidència el 2022, ha assegurat per la seva banda que “El 2022 és l’any de la recuperació turística, motiu pel qual Salamanca afronta aquesta presidència amb il·lusió i responsabilitat per impulsar l’oferta turística i patrimonial del Grup i donar un nou impuls als esdeveniments culturals, gastronòmics i esportius”.

Entre els acords a què s’ha arribat durant l’assemblea general, hi ha la celebració d’una cimera hispano-portuguesa a Mèrida amb motiu de la convenció de Patrimoni Mundial el 2022, la convocatòria d’una nova edició de la Nit del Patrimoni, que tindrà lloc el 17 de setembre, o la represa del Circuit de Curses de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

randomness