• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA PART ALTA PROTAGONITZA EL CINQUÈ QUADRÍPTIC DE LA SÈRIE “TARRAGONA EN FAMÍLIA”

27/10/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Tarragona Turisme edita 21.000 exemplars en català, castellà, anglès i francès per distribuir a diferents espais del nucli antic

La Part Alta (centre històric) és la protagonista del cinquè número de la sèrie “Tarragona en Família”, una col·lecció de quadríptics adreçada al públic familiar amb què el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) vol que els infants descobreixin de manera didàctica, participativa i divertida els espais patrimonials de la ciutat.

En total, Tarragona Turisme ha editat 21.200 exemplars de La Part Alta. Descobreix el centre històric en quatre idiomes: 8.500 en català, 8.500 més en castellà, 2.100 en anglès i els mateixos 2.100 en francès. Aquests exemplars es podran trobar a l’oficina d’atenció turística del carrer Major 37, el Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT) i l’Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font. El quadríptic es pot trobar també en PDF a l’apartat de publicacions del web de Tarragona Turisme en els quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Les activitats que proposa el quadríptic per descobrir el nucli antic de Tarragona giren al voltant del mausoleu de Jaume I, la capella de Sant Magí al portal del Carro, la plaça dels Sedassos, el Museu d’Art Modern, la plaça de l’Antic Escorxador, el portal de Sant Antoni i els locals de la Colla Jove i dels Xiquets de Tarragona.

La sèrie “Tarragona en Família” va néixer l’agost de 2021 amb un primer quadríptic dedicat a l’Amfiteatre, mentre que el segon número, amb el Circ romà com a protagonista, va veure la llum el mes de setembre del mateix any. El tercer, dedicat a la Tàrraco Romana, es va llançar el 19 de maig d’enguany, mentre que el quart, dedicat al Serrallo i el Port, va sortir el 28 de juny.

La col·lecció està realitzada per la periodista Cristina Serret i l’il·lustrador Armand. Els materials inclouen una breu informació sobre l’espai i un seguit d’activitats, preguntes i jocs per realitzar durant la visita amb l’objectiu que les famílies facin una descoberta activa del monument o recinte des de tots els angles, des del patrimonial fins al cultural passant pels vessants festiu, gastronòmic o paisatgístic.

Els quadríptics inclouen també enllaços que remeten a recursos turístics digitals i animen les famílies a fotografiar-se a l’espai patrimonial i utilitzar el hashtag #TarragonaEnFamília per compartir l’experiència a les xarxes socials.

randomness