• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

ORIOL PAULO PRESENTA ‘LOS RENGLONES TORCIDOS DE DIOS’ A TARRAGONA EN UNA PROJECCIÓ ESPECIAL A OCINE LES GAVARRES

Rodatge a / Rodaje en Tarragona de 'Los renglones torcidos de Dios
Rodatge a / Rodaje en Tarragona de 'Los renglones torcidos de Dios
Rodatge a / Rodaje en Tarragona de 'Los renglones torcidos de Dios
Rodatge a / Rodaje en Tarragona de 'Los renglones torcidos de Dios
20/10/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

La reeixida producció es va rodar en part a La Tabacalera amb el suport de l’oficina d’atenció als rodatges de l’Ajuntament, la Tarragona Film Office

Després d’haver recaptat més de 700.000 euros a taquilla i ser la tercera millor estrena espanyola de l’any, el director Oriol Paulo presenta a Tarragona Los renglones torcidos de Dios en una projecció especial aquest dijous 20 de setembre a partir de les 19 h a OCINE Les Gavarres. Durant la presentació, el director barceloní estarà acompanyat pel director dels multicines tarragonins, Josep Eduard Príncep, i per l’alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme (organisme del qual depèn l’oficina municipal d’atenció als rodatges, la Tarragona Film Office), Pau Ricomà.

Precisament aquesta oficina va realitzar un acompanyament a l’equip en tot el procés, des del primer contacte i des de la primera visita a la localització, ajudant-lo en les seves necessitats sobre la localització i espai per al càsting, i donant suport en l'obtenció dels permisos necessaris dels diversos departaments implicats, així com en la coordinació en l'ajuda prestada per part de l'Ajuntament de Tarragona per adequar i netejar l'espai.

El rodatge va comptar amb més de setanta figurants de Tarragona i amb més de 200 professionals, diversos dels quals del territori, que van treballar per adequar l’espai, fent tasques de jardineria, construcció, decoració, etc., per recrear un psiquiàtric dels anys 70. La instal·lació del set de rodatge als jardins de La Tabacalera va començar el passat 19 d’abril, mentre que el rodatge es va realitzar del 25 de maig al 6 de juny i el desmuntatge es va allargar fins al 22 de juny.

Per a Tarragona, que La Tabacalera hagi estat la localització exterior principal de la pel·lícula ha generat un gran impacte mediàtic ja que els mitjans han publicat les localitzacions on s’ha rodat, aportant prestigi a la ciutat com a plató de cinema; i també econòmic, amb la contractació de tots els serveis necessaris de professionals, figuració o allotjament (ja que part de l'equip va pernoctar a la ciutat durant el rodatge i també durant el muntatge i desmuntatge), deixant a la ciutat uns 200.000 €.

Los renglones torcidos de Dios és una producció de Nostromo Pictures, Atresmedia Cine i Filmayer distribuïda per Warner Bros. Pictures España. El llargmetratge, dirigit per Oriol Paulo (Contratiempo, Durante la tormenta) és una adaptació cinematogràfica de la novel·la publicada el 1979 per Torcuato Luca de Tena, convertida ja en un clàssic de la literatura espanyola i que narra la història d’Alice Gould, una investigadora que s’interna en un hospital psiquiàtric per seguir la pista d’un cas en el qual està treballant. Bárbara Lennie dona vida a la protagonista mentre que Eduard Fernández interpreta el director del sanatori, Samuel Alvar.

randomness