• Català
 • Español
 • English
 • Français
 • Deutsch
 • Italiano
 • Русский
 • Zhōngwén

TARRORÍFIC PROPOSA REVIURE LA HISTÒRIA, LES LLEGENDES I LES TRADICIONS DE LA TARRAGONA MÉS ENIGMÀTICA

© Mauri
24/10/2017
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Una nova iniciativa impulsada per Argos i Tarragona Turisme amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Tarrorífic és la nova proposta turística i cultural que la consellera de Turisme, Inma Rodríguez i el gerent d’Argos, Julio Villar, han presentat aquest matí en roda de premsa. Es tracta d’un nou producte que inclou un conjunt d’activitats en el marc de la festivitat de Tots Sants: recreacions sobre les llegendes de Tarragona, visites al cementiri per conèixer el seu valor artístic i històric, i un espectacle per reviure el món on Bram Stoker va crear la seva gran obra Dràcula.

“Aquesta nova iniciativa busca enriquir el nostre relat de Tarragona com la ciutat que millor explica la seva història. La proposta permet reviure, a la nit, les llegendes tarragonines més enigmàtiques, redescobrir un clàssic de la novel·la gòtica, així com conèixer, amb visites guiades a la tarda, altres moments i personatges de la història de Tarragona en el marc de la festivitat de Tots Sants”, ha explicat la consellera Inma Rodríguez. I ha afegit “Les activitats de Tarrorífic atrauen visitants i és un producte que volem integrar a la nostra oferta de turisme cultural. Tarragona és una ciutat que explica les diferents èpoques de la seva història, i ho fa els 365 dies a l’any”. Per la seva banda, el gerent d’Argos, Julio Villar, ha destacat la bona acollida de les edicions anteriors de les rutes sobre llegendes de la ciutat que han fet que aquest any s’ampliïn les propostes amb visites al cementiri i un homenatge a un referent de la novel·la gòtica com es Dràcula de Bram Stoker.

PROGRAMA D'ACTIVITATS: TARRORÍFIC

La mort és la única certesa que tenim els humans. Tot i estar ben clar que ens hem de trobar amb Ella al final del camí, aquesta certesa no ha deixat de generar històries, llegendes i relats per omplir la por a allò desconegut.

Tarrorífic és un viatge al món de la mort, del terror i de la por a allò que ens és desconegut a través de la cultura

VISITA AL CEMENTIRI DE TARRAGONA

Després de la guerra del francès, els cementiris de la ciutat van quedar plens i es va decidir la construcció d'un de nou als afores de la ciutat.  Aquesta necròpolis compta amb un conjunt notable de sepulcres i làpides de valor artístic, us convidem a aquest itinerari cultural per conèixer millor el cementiri de la ciutat.

 •         Visites cementiri
  dijous, 26 d’octubre: català
  divendres, 27 d’octubre: castellà
  18 h          

            Preu: 10 €

LLEGENDES DE TARRAGONA

Llegendes i narracions gòtiques per no dormir, en una nit plena d'històries sobre crims, fantasmes i espiritisme basades en fets reals de la nostra ciutat.

 •         Llegendes de Tarragona
  dimarts, 31 d’octubre: català
  divendres, 3 de novembre: castellà
  dissabte, 4 de novembre: castellà
  diumenge, 5 de novembre: català
  21.45 h

            Preu: 15 €

LLETRA GÒTICA: DRÀCULA. EL VAMPIR DE STOKER

A una rònega habitació de Londres, un home agonitza. Amarat de suor i amb pànic dibuixat al seu rostre, aixeca el braç assenyalant a un racó buit i fosc de la cambra, i xiuxiueja amb el seu darrer alè: strigoi, strigoi, strigoi… La mort el troba a la fi. Moria així Bram Stoker.

Avui, quan es compleixen 120 anys de la publicació de la seva gran obra DRÀCULA, us volem acompanyar en un viatge cap a les profunditats del món que va veure néixer aquest vampir. Un viatge a l’Anglaterra victoriana, una societat asfixiada sota un codi moral repressiu, un món en canvi constant on sorgeix l’únic monstre de la literatura en què el desig i la por es donen la mà. Un espectacle per redescobrir un dels grans mites de la cultura moderna que sembla no passi mai de moda, potser per haver aconseguit d’alguna manera la immortalitat.

 •          Dràcula. El vampir de Stoker - Lletra gòtica
  divendres, 10 de novembre: català
  dissabte, 11 de novembre: castellà
  22 h

            Preu: 10 €

És necessari reservar les activitats a través del correu electrònic reservas@argostarragona.cat o al web https://www.tarrorific.com

randomness