• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA TURISME OMPLE LES NITS D'ESTIU A L'AMFITEATRE AMB L’ESPECTACLE DE GRAN FORMAT "AMFITEATRVM" I VISITES NOCTURNES AMB PROJECCIÓ AUDIOVISUAL

© Rafael López-Monné
05/08/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

"Amfiteatrvm" es podrà veure els divendres i dissabtes i les visites nocturnes amb projecció del documental “Ingeniería Romana” tindran lloc de diumenge a dijous.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, ha presentat aquest dijous l’oferta turística per als vespres d’estiu a l’Amfiteatre de Tarragona: l’espectacle Amfiteatrvm (que enguany celebra la segona edició); i les visites nocturnes a l’Amfiteatre, que també es fan per segon any consecutiu i inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts, produïda expressament, del primer capítol del documental "Ingeniería Romana".

Laura Castel, que ha presentat la proposta amb l’equip de producció de l’espectacle i del documental, ha destacat l’aposta per oferir a la ciutadania i als visitants una oferta de qualitat durant els mesos d’estiu que posi en valor el patrimoni de Tarragona i la història de la ciutat. "La creació d’un producte turístic a l’Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies i contribueix a la consolidació d’una indústria cultural al voltant d’aquestes activitats".

Amfiteatrvm, que es representarà els divendres i dissabtes, del 2 al 31 d’agost, és un espectacle de gran format que compta amb un equip de 100 persones i que, a partir de la recreació històrica i les projeccions audiovisuals a l’arena, explica la història de Tàrraco a través de la figura del gladiador Lupus. El grup de reconstrucció Thaleia i l’empresa audiovisual Digivision són els encarregats de donar forma a un espectacle creat a partir de recursos 100% del territori. L’objectiu és aconseguir la immersió en la història de la ciutat de forma accessible i atractiva per a totes les edats, de manera que el públic familiar segueixi sent el públic majoritari de l’espectacle. També se cerca que l’entrada assoleixi les bones xifres de temporades passades, en què es va penjar el cartell d’entrades exhaurides en diverses sessions, i que la valoració es mantingui per sobre del 8 i per sobre del 9 entre el target prioritari, que és el públic familiar i turista.

Pel que fa a les visites nocturnes, que tindran lloc de diumenge a dijous, Laura Castel ha volgut destacar que per segon any consecutiu el públic pot visitar l’amfiteatre de nit, “una activitat que posa en valor el monument més icònic que té la ciutat”.

Un espectacle de gran format i amb una forta aposta tecnològica

L’espectacle Amfitearvm compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 sortiran a l’escenari, que ocuparà les dues parts de l’arena. Les noves tecnologies estan integrades a Amfiteatrvm amb imatges que es projectaran en una  gran pantalla i també a l’arena, i cavalcaran d’un lloc a l’altre amb una banda sonora envoltant.

A Amfiteatrvm veurem com neix un amfiteatre, viatjarem per l’imperi i descobrirem la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per reparar una injustícia i assolir la glòria de la victòria, tot plegat amb una posada en escena important amb alta tecnologia.

L’espectacle, les entrades del qual ja s’han posat a la venda,  tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, del 2 al 31 d’agost, i serà en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès (divendres, en català amb subtítols en castellà, anglès i francès; i els dissabtes, en castellà amb subtítols en català, anglès i francès). El preu anticipat és de 10 € l’entrada per a adult (7,50 €, menors de 5 anys i majors de 65) i de 15 € a taquilla (10 € per a menors de 5 anys i majors de 65).

Fitxa artística de l’espectacle

Director artístic: Pep Vergé

Creació de continguts audiovisuals: José Antonio Muñiz

Grup de reconstrucció històrica: Thaleia

Més informació:

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/amfiteatrvm

 

Visites nocturnes a l’Amfiteatre

D’altra banda, les visites nocturnes a l’Amfiteatre es podran realitzar de diumenge a dijous a partir de les 22 h i inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts, editada expressament per a l’activitat, del capítol dedicat a Tàrraco de la guardonada sèrie Ingeniería Romana (Digivision-RTVE). Les visites tindran el mateix cost que l’entrada regular a l’Amfiteatre i es faran del 4 al 29 d’agost.

Més informació:

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/visita-nocturna-lamfiteatre

 

randomness