• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA CONSOLIDA LA SEVA POSICIÓ COM A PORT DE CREUERS AMB 20 VAIXELLS EN CINC MESOS

30/08/2017
Font: 
RV Edipress

La seva estrena aquest any com a 'port base' ha multiplicat l'impacte turístic a la ciutat ja que els creueristes que fan escala poden passar-hi 18 hores

Tarragona és molt més que un immens museu arqueològic a l'aire lliure. Als seus 3 Patrimonis de la Humanitat reconeguts per la UNESCO uneix també la seva vocació mediterrània, que l'ha convertit en un referent del sector creuers, potenciat aquest any amb la seva estrena com a 'port base'. Això ha motivat la posada en marxa, al juny, d'un Programa Integral per a la Recepció de Creuers. De moment la temporada va vent en popa, havent desembarcat 20 creuers i uns 25.000 creueristes en cinc mesos. I les previsions són que, en finalitzar la campanya, al novembre, hagin passat uns 40.000.

El mateix Mediterrani pel qual els romans van arribar a Hispània al segle III abans de Crist per fundar Tàrraco, el seu primer assentament més enllà de la Península Itàlica, continua el seu permanent idil·li amb Tarragona 24 segles després. I és que aquella petita ciutat portuària va consolidant la seva posició dins el sector creuers.

Aquest 2017 ha donat un important salt qualitatiu passant de ser només un 'port de trànsit' a un 'port base' gràcies a l'aposta de la companyia Costa Cruceros, que ha inclòs a la ciutat tarragonina dins del seu programa Fun & Beach (diversió i platja), en un itinerari mediterrani que surt de Savona (Gènova, Itàlia) per fer escales a Tarragona, Eivissa, Mallorca, Menorca i Sardenya.

Del 2 de juny al 29 de setembre, tots els divendres, el Costa Neo Rivera fa una llarga escala de 18 hores a Tarragona -des de les 08.00 a les 02.00 hores-, amb una operativa d'embarcament i desembarcament parcial de 400 creueristes, als que cal afegir els 1.200 que van en trànsit i que surten per conèixer la ciutat o fer excursions a llocs com Reus, Poblet, Cambrils, Salou o PortAventura World.

Aquest fet, de gran impacte turístic per a la ciutat, ha motivat la posada en marxa per part del Patronat Municipal de Turisme i el Port de Tarragona d'un Programa Integral per a la Recepció de Creuers (PIRC) que inclou serveis i recursos essencials per als creueristes, però també activitats i propostes per donar a conèixer els valors històrics, culturals i patrimonials tarragonins.

Entre aquestes propostes hi ha les recreacions d'Història Viva; Ciutat de Castells, amb exhibicions els dimecres i els divendres, tallers fets a mida on aprendre i practicar les posicions d'un castell; la visita a la primera obra de Gaudí a Tarragona, al Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor; la Ruta Gastronòmica 'Tarragona, Secret Mediterrani' o dues apps gratuïtes, una de realitat virtual sobre Tàrraco i una altra amb quatre rutes temàtiques.

Segons la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, el propòsit d'aquest PIRC és "buscar l'excel·lència en l'acollida i l'experiència dels creueristes a la nostra ciutat. És un segment turístic en què encara estem aprenent i que requereix molta flexibilitat, adaptació i eficiència ". I afegeix que "la consolidació de Tarragona com a destinació regular de creuers és una oportunitat única per a l'economia local i per al posicionament turístic, nacional i internacional, de la ciutat. Treballem per estar a l'altura del repte que se'ns presenta ".

Per la seva banda, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, destaca que "aproximadamenete el 80% dels creueristes visiten la ciutat; per tant, l'oferta turística és bàsica per a una excel·lent experiència d'aquests visitants ".

De moment, la temporada creuerista, iniciada a l'abril, va vent en popa, com ho proven els 20 vaixells -de Costa Cruceros i 11 més companyies, que només actuen en trànsit- rebuts en aquests primers cinc mesos. Les expectatives són optimistes i des del Port de Tarragona calculen que al final de la temporada, al novembre, hauran passat uns 40 creuers i prop de 40.000 passatgers.

randomness