• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA ACULL LA PREESTRENA DE L’EPISODI DE LA SÈRIE EN 4K “CIUDADES ESPAÑOLAS PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD” DEDICAT A LA CIUTAT EL PROPER 4 DE DESEMBRE

26/11/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El capítol, que s’estrenarà a La 2 de TVE el 8 de desembre, s’ha rodat a ubicacions tan emblemàtiques com la Catedral, el Serrallo o l’Aqüeducte de les Ferreres

El Teatre Tarragona acollirà el proper 4 de desembre a les 20 h la preestrena del capítol de la sèrie en 4K “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad” dedicat a la ciutat. L’episodi, que s’estrenarà el dia 8 a La 2 de Televisió Espanyola, ha estat rodat entre els mesos de maig i setembre a ubicacions tan emblemàtiques com la Catedral, el Serrallo o l’Aqüeducte de les Ferreres i recull també moments de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Durant el rodatge, l’equip de TVE ha comptat amb la col·laboració de l’oficina de rodatges del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, la Tarragona Film Office.

Les invitacions ja es poden recollir:

presencialment a les oficines de turisme de la Rambla Nova (de 10 a 14 h i de 15 a 18 h els dies laborables, i de 10 a 14 h el diumenge) i del carrer Major, 37 (de 10 a 14 h i de 15 a 18 h els dies laborables, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h el dissabte, i de 10 a 14 h el diumenge),

o bé per correu electrònic a turisme@tarragona.cat. L’entrada és gratuïta amb invitació fins a omplir l’aforament del Teatre Tarragona.

La sèrie documental de TVE en 4k “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad” neix d’un conveni entre l’ens televisiu públic i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, que aglutina les 15 poblacions amb aquest reconeixement de la UNESCO.

Últimes tecnologies per a una sèrie d’impacte mundial

La sèrie “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad” consta de 15 episodis de 50 minuts i està dirigida per Belén Molinero. Encara que anteriorment ja s’havien rodat altres productes en 4K a TVE, és la primera vegada que s'aborda una sèrie d'aquestes característiques (rodatge d'interiors i exteriors naturals, la realització de plànols aeris, utilització de drons, grues, stady cam i altres ) en 4K (Ultra Alta Definició amb tractament d’HDR), fet que situa al producte en la més absoluta innovació tecnològica. El so s'ha realitzat en 5.1 i la banda sonora compta amb part de música original, gravada per l'Orquestra de RTVE.

El projecte s’està desenvolupant en quatre anys: (3 episodis en 2016 i 4 els 3 anys següents). El 2016 es va rodar a Àvila, Santiago de Compostel·la i Segòvia; el 2017, a Càceres, Mèrida, Toledo i Salamanca; el 2018, a Còrdova, Conca, Alcalá de Henares i Eivissa; i aquest any 2019, a Sant Cristóbal de la Laguna, Tarragona, Baeza i Úbeda.

Gràcies a l'emissió de la sèrie tant pels canals nacionals com pel Canal Internacional de RTVE, es donaran a conèixer les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, fet que donarà l'oportunitat que milions de viatgers les coneguin i visitin.

Invitació a la preestrena del capítol dedicat a Tarragona de la sèrie documental realitzada per Televisió Española