• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L'ALCALDE REP EL DIRECTOR GENERAL DE TURISME PER DONAR-LI A CONÈIXER EL PROJECTE PORTA TÀRRACO

13/01/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

La iniciativa, valorada en 600.000 €, preveu crear un centre de visitants al Camp de Mart i a la plaça del Pallol

Aquest matí l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; junt amb el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, han rebut la visita del director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, per tal de donar-li a conèixer el projecte de Porta Tàrraco, recentment finançant en els pressupostos d'enguany i amb el suport de la Generalitat. D'una banda han visitat el que serà el punt de recepció de visitants, a l'entrada dels jardins del Camp de Mart, així com la Casa Sefus i la Volta del Pallol que formaran part d'aquest important projecte per a la ciutat i la rebuda de visitants d'una manera coordinada i compartida amb Turisme de la Generalitat.  

L'alcalde i els regidors han explicat la proposta per a la creació d’un centre de visitants, establert dins el marc de subvencions del Pla de Foment Territorial de Turisme, impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i que ha estat readaptat pel Museu d’Història de Tarragona sobre l’inicial, que era del Patronat Municipal de Turisme. El projecte compta amb una inversió total de 600.000 €, assumint l’Ajuntament de Tarragona el 50 %.  

D’aquesta manera, es vol consolidar els espais al voltant de la plaça del Pallol com a punts d’arribada i recepció de visites i itineraris turístics, oferint al visitant una experiència immersiva i motivadora que el portarà a voler conèixer els recintes i monuments històrics de la ciutat. Aquest punt estratègic de trobada, agrupa en un mateix escenari el conjunt de la volta del Pallol, el beateri de Sant Domènec (Ca l’Agapito), la Casa Sefus, juntament amb la Torre de l’Antiga Audiència i la Torre dels Advocats, així com la muralla amb l’àrea més propera del Camp de Mart, on s’ampliarà el quiosc de vidre ja existent.