• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L’ALCALDE RICOMÀ PRESIDEIX AQUEST DIMECRES L’ACTE INSTITUCIONAL DE COMMEMORACIÓ DELS 90 ANYS DE LA SEGONA REPÚBLICA

© Hermenegild Vallvé
13/04/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

A la tarda l’Espai Turisme acollirà l’inici de l’exposició “Tarragona republicana. 1931-1936”, amb fotografies del Centre d’Imatges de L’Arxiu

Demà dimecres 14 d’abril es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República i Tarragona ho commemora amb un acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament presidit per l’alcalde Pau Ricomà. L’esdeveniment començarà a les 12 h  i comptarà amb les intervencions del mateix Ricomà i de representants de grups municipals: Inés Solé (CUP), Carla Aguilar (En Comú Podem), Dídac Nadal (JuntsxCat), Sandra Ramos (PSC) i Xavier Puig (ERC), que llegiran textos institucionals, polítics i periodístics de l’època. L’acte es farà sense públic per la situació derivada de la pandèmia però es podrà seguir en streaming al canal de Youtube de l’Ajuntament (https://www.youtube.com/user/TGNAjuntament).

La jornada commemorativa es completarà amb l’obertura de l’exposició “Tarragona republicana, 1931-1936”, en un acte a les 19 h a l’Espai Turisme (carrer Major, 37) al qual assistiran el conseller de Memòria Històrica, Manel Castaño, i la consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó. La mostra, organitzada pel Centre d’Imatges de L’Arxiu de Tarragona, és un recull de fotografies del període republicà a la ciutat realitzades pels fotògrafs tarragonins Hermenegild Vallvé i Gerard Chinchilla. L’exposició es podrà visitar fins a l’11 de juny de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h; dissabtes, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; i diumenges de 10 a 14 h.

Els esdeveniments per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República de demà formen part de la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República, impulsat per la Comissió de Programes de Memòria de l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i institucions culturals de la ciutat. El programa, que vol ajudar a conèixer què van significar la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat, es va iniciar el passat 8 d’abril i s’allargarà fins al 15 de desembre (tot i que la majoria d’actes es concentraran a la primavera), amb un total de 30 activitats entre conferències, presentacions de llibres, tallers, exposicions, visites guiades o arts escèniques, entre d’altres.

randomness