• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L'AJUNTAMENT APROVA L'INICI D'OBRES DE RESTAURACIÓ DE LA VOLTA DEL PALLOL I DE LA FAÇANA DE 'CA L'AGAPITO'

© Manel Antolí (RV Edipress)
© Manel Antolí (RV Edipress)
© Manel Antolí (RV Edipress)
© Manel Antolí (RV Edipress)
03/03/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Pinedo: "Aquest és el primer pas per a desbloquejar un dels projectes més importants per al patrimoni de la ciutat"

Aquest matí  ​s'ha aprovat inicialment la primera fase del projecte executiu de rehabilitació integral del beateri de Sant Domènec, dit Ca l’Agapito; que consta de la restauració de la volta romana i de la façana de l’edifici principal. Aquest important projecte, les obres del qual es podran iniciar en breu, té una subvenció per part l’1,5 % Cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana de ​759.000,00 € i compta amb ​470.000,00 € ​restants de l’Ajuntament.   

L’objectiu d’aquesta primera fase és d’una banda la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors, així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la plaça del Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial. Aquesta primera fase servirà a més, per posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l’edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s’arribi a la ciutat.   

La plaça del Pallol serà doncs el punt neuràlgic d’aquest important projecte de la conselleria de Patrimoni, que segons el conseller, Herman Pinedo: “avui desbloquegem un dels projectes més importants que té Tarragona en matèria de patrimoni” i ha afegit: “hem aconseguit posar-lo en marxa i ara confiem que estigui acabat a principis del 2022”. Així mateix Pinedo ha remarcat: “que es tracta d’un projecte necessari per posar en valor la Volta del Pallol i dignificar l’edifici i la plaça, fet que suposarà un salt qualitatiu en el marc de la visita a Tàrraco”. 

El cost de l’obra és exactament de 1.230.201,70 € IVA inclòs i es preveu que tingui una durada de mínim vuit mesos.  

Aquest és un dels plafons que es van exposar amb motiu del 20è aniversari Patrimoni Mundial del conjunt de Tàrraco: