• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME APROVA UN MODIFICATIU DE CRÈDIT DE 308.000 € PER POTENCIAR LA PROMOCIÓ DE TARRAGONA

© Manel Antolí (RV Edipress)
14/07/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

En el consell rector celebrat avui l’alcade i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha anunciat també que el Patronat compta amb una coordinadora en funcions mentre es desenvolupa el procés de selecció de la gerència

El consell rector del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), celebrat de forma telemàtica aquest dimecres 14 de juliol, ha aprovat portar al plenari del 23 de juliol el modificatiu de crèdit de 308.000 € per potenciar la promoció i el posicionament de Tarragona. En concret, aquesta partida extraordinària servirà per impulsar accions de promoció per posicionar la marca Tarragona a Catalunya i Madrid com a mercats prioritaris, amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat del destí i desestacionalitzar els fluxos turístics cap a altres èpoques de l’any, fora de l’estival; per contractar el servei de gestió de les xarxes socials; per realitzar un canvi significatiu d’imatge web amb un disseny més actual i lleuger que potenciï la imatge; i per fer més accessibles el web www.tarragonaturisme.cat i el blog www.tarragonaexperience.com.

“Es tracta d’una partida imprescindible per tirar endavant les accions promocionals que Tarragona necessita per recuperar el pols turístic en l’any que ha de servir d’inici de la reactivació d’un sector clau per a la ciutat”, ha afirmat l’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, que ha volgut destacar que la inversió “contempla una campanya per arribar als mercats que identifiquem com a prioritaris per volum i perquè poden desplaçar-se a Tarragona en qualsevol moment de l’any”.    

En el mateix consell rector, Pau Ricomà ha anunciat que el Patronat Municipal de Turisme compta des del 7 de juliol amb una coordinadora en funcions mentre es desenvolupi el procés, ja iniciat, de selecció d’un director o directora gerent. La persona designada per exercir les funcions de coordinació del PMTT és la tècnica del mateix Patronat Joana Conesa, que des de fa dinou anys realitza tasques tècniques en els àmbits del màrqueting i la promoció. Conesa és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i té el títol de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (equivalent a la diplomatura de Turisme). Ha estat professora a Bettatur Escola de Turisme de la Costa Daurada i té experiència en el sector hoteler. També ha realitzat cursos de perfeccionament de màrqueting, posicionament de marca, big data i qualitat i sostenibilitat turístiques i té el nivell B2 d’anglès i francès.

L’alcalde Ricomà ha destacat “l’experiència contrastada i el coneixement profund del sector” que acredita Joana Conesa, a més del “suport per part de l’equip del Patronat Municipal de Turisme” com a puntals en la decisió del seu nomenament interí mentre la convocatòria per proveir d’una gerència al Patronat segueix el seu curs en un període de temps que, calcula, pot durar “aproximadament, un trimestre”. “La necessitat de coordinació i interlocució amb el sector queda coberta mentrestant amb una persona de la casa, molt coneguda i respectada al sector i d’una trajectòria impecable”, ha conclòs el conseller de Turisme.

Primeres reunions amb el sector

Durant les primeres setmanes com a conseller de turisme l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut copsar la situació del sector turístic de la ciutat mitjançant reunions a partir de les quals ha pogut conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds i començar a treballar en un full de ruta compartit per a la recuperació d’un sector “clau per a la ciutat”, en paraules del batlle tarragoní. En concret, aquest mes de juliol Ricomà ha mantingut sengles reunions amb representants d’hotels i càmpings d’una banda, i amb guies, empreses d’activitats d’oci i representants d’apartaments de l’altra.

En aquestes reunions, que tindran continuïtat i periodicitat en les properes setmanes, l’alcalde ha expressat el “compromís” del govern municipal de “construir un model integrador de destí turístic i escoltar tots els actors implicats de manera directa o indirecta en l’experiència turística de Tarragona”.