• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Anno Domini. Una recreació del primer Nadal de la història

© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno
© Elperfilbueno

Anno Domini. Una recreació del primer Nadal de la història és la transcripció escènica dels relats dels evangelis en vista de les aportacions de la història i l’arqueologia. És la representació d’un pessebre vivent però allunyat dels esquemes tradicionals per presentar-se com una reconstrucció històrica. És a la vegada un espectacle escènic i una lliçó d’història que ens fa penetrar en la Judea del segle I dC per visualitzar com va ser el naixement de Jesús de Natzaret, una de les figures més transcendents de la història de la humanitat.

Visita aquest pessebre vivent, no te’l pots perdre! Et transportarà als orígens del Nadal.

Podràs contemplar una imitació de la casa jueva del segle I dC, on els baixos excavats a la roca van servir com a espai de naixement del Messies. Tot el vestuari és una reconstrucció d’època. La vestimenta militar ha estat cedida per l’Associació Projecte Phoenix.

L’activitat tindrà com a punt d’acollida una sala del Museu Bíblic on visualitzaràs un vídeo amb el context històric de la Judea del segle I dC i la presentació d’un monitor especialitzat que també incidirà en les llegendes tarragonines al voltant del naixement de Crist. Després, al jardí bíblic podràs seguir, estant assegut, les escenes de les profecies de l’Antic Testament, l’Anunciació, l’Empadronament, l’Anunci als pastors, el Naixement i la Visitació dels Mags. Els diferents quadres escènics estan complementats per àudios i explicacions.

 

Lloc: Jardí bíblic del Museu Bíblic Tarraconense (c/ de les Coques, 1C, 43003 Tarragona)

Dies: divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19 de desembre de 2021

Passis: 18 h (català); 19 h (castellà); 20 h (català); 21 h (castellà)

Durada aproximada: 50 minuts

Capacitat: 50 persones per passi

Reserva d’entrades: entrada gratuïta per invitació a través de la plataforma Eventbrite