• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

ALCALDE RICOMÀ: ‘LA MÀGIA DEL NADAL OMPLIRÀ TARRAGONA’

© Ajuntament de Tarragona
23/11/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

“Aquest any, amb una situació epidemiològica més favorable, s’ha preparat una programació que omplirà els carrers del centre i dels barris de la ciutat de vida i recuperarà el dinamisme i la il·lusió” 

300 actes ompliran la ciutat amb activitats lúdiques, culturals i educatives per a tots els nens i nenes  

Avui s’ha presentat la campanya de Nadal d’aquest any sota el títol “Ple de màgia, carregat d’il·lusió”. Del 26 de novembre fins al 6 de gener, Tarragona vibrarà amb 300 activitats culturals, esportives i de foment del comerç de la ciutat.  

L’alcalde Pau Ricomà ha explicat que “aquest any, amb una situació epidemiològica més favorable, s’ha preparat una programació que omplirà els carrers del centre i dels barris de la ciutat de vida i recuperarà el dinamisme i la il·lusió”. I ha afegit: “Cada dia passen moltes coses a Tarragona i més que en passaran per Nadal. Tota la ciutat es mobilitzarà”. En aquest sentit, aquest any els pessebres de la Brigada Municipal es col·locaran a Sant Salvador i la plaça del Rei.  

La màgia serà el fil conductor de totes les activitats que s’han programat, així com de la imatge i el missatge de la campanya. Al centre de la imatge hi veiem una bola de neu, típica de Nadal, en la qual hi ha espais emblemàtics de la ciutat com la Catedral, el Mercat Central, l’edifici Atlàntic i el balcó del Mediterrani. La ciutat espera la visita de la màgia d’aquestes dates amb l’arribada del Tió de Nadal i l’arribada dels Reis Mags d’Orient.  

Divendres 26, Festa d’Encesa de les Llums 

El tret de sortida dels actes nadalencs serà el proper divendres 26 de novembre de 17 a 19 h amb la Festa d’Encesa de les Llums. A partir de les 17.30 h els infants podran participar en 6 tallers diferents, a les 18.30 hi haurà l’encesa de llums i després l’espectacle Disco per xics. Enguany, la ciutat lluirà una renovació lumínica amb 1.201 motius nadalencs que ajudaran a fer més càlids els principals punts de la ciutat i barris, una fórmula per atraure els ciutadans i els visitants als carrers, fer més acollidora la seva estada i donar impuls al comerç.  

El conseller de Comerç Dídac Nadal ha destacat que aquest any “s’han preparat diferents accions pels principals carrers comercials del centre de la ciutat i barris que també tindran com a objectiu amplificar la màgia d’aquestes dates com són una figura del tió de Nadal que anirà pels barris de la ciutat, tallers de màgia, un espectacle del Pare Noel amb els seus follets, o un inflable de 40 metres que simula un tobogan de gel i que anirà rodant per diferents punts i barris de la ciutat”. 

Una altra novetat és la renovació del Mercat de Nadal, el qual presenta una nova línia de paradetes de fusta, inspirada en els tradicionals mercats nadalencs i se celebrarà del 26 de novembre fins el 23 de desembre a la Rambla Nova i s’hi trobaran decoració nadalenca, arbres, tions, caganers, ponsèties. “Renovarem la imatge de la ciutat amb aquestes paradetes de fusta, la qual cosa estem convençuts que també servirà de reclam turístic”, ha afegit el conseller Nadal.  

I un dels actes principals i innovadors serà un Cap d’Any Infantil que començarà el 31 de desembre a les 10.30 h i acabarà a les 12.00 h, just per donar la benvinguda a l’Home dels Nassos.  

Nadal Cultural  

La consellera de Cultura Inés Solé ha destacat que aquest és el Nadal que permetrà “la recuperació de la cavalcada de Reis després d’un any de pausa obligada amb motiu de la Covid-19”. Una cavalcada que torna amb el seu format tradicional: itinerari habitual, sense restriccions d’aforament i amb la participació d’unes 500 persones entre infants acompanyants, voluntaris i personal de servei. D’altra banda, i sempre que la situació sanitària i les mesures del PROCICAT ho permetin, la cavalcada repartirà també els tradicionals caramels entre els assistents. 

“A banda de la cavalcada, enguany tornem a organitzar, per segon any consecutiu, el Magatzem Reial. No volem oblidar tot allò positiu que hem après arran d'aquesta crisi sanitària” ha explicat Solé. Així, amb l'acord del Port de Tarragona, del 27 al 30 de desembre, els patges de Ses Majestats els Reigs Mags d’Orient faran del refugi número 1 del Moll de Costa un espai on embolicaran i organitzaran tots els regals per poder-los repartir a temps. Per poder-lo visitar caldrà fer la reserva prèvia d’invitacions amb fiança de 2 € per persona a entrades.tarragona.cat a partir del 15 de desembre. Per la seva banda, el pati Jaume I de l’Ajuntament tornarà a acollir la recollida de cartes per part dels patges reials els dies 2, 3 i 4 de gener.  

L’Home dels Nassos també tornarà a ser protagonista indiscutible del matí del dia 31 de desembre, recuperant després de 2 anys la seva tradicional arribada a la plaça de la Font però mantenint el component itinerant de l’any passat en què s’hi sumava la visita del personatge a dos dels barris de la ciutat, en aquest cas, l’Home dels Nassos visitarà Torreforta i Sant Pere i Sant Pau amb la idea de l’any següent canviar els barris per tal de voltar arreu de la ciutat.  

Els Teatres de Tarragona també viuran intensament el Nadal amb propostes per a tots els gustos i edats. Els més petits tenen una cita el diumenge 19 de desembre amb la companyia el Pot petit i el seu espectacle És Nadal a dins del Pot Petit. Les representacions dels Pastorets tornen al Teatre Metropol de la mà de l’Associació la Salle i de la companyia La Golfa i, finalment, la JOIC ens porta el seu també tradicional concert de cap d’Any el dijous 30 de desembre al Teatre Tarragona.  

Una oportunitat educativa  

Des de l’Institut Municipal d’Educació també s’han preparat activitats per als més petits. El conseller d’Educació Manel Castaño ha explicat que “després de gairebé dos anys de pandèmia, hem volgut aprofitar el Nadal per retornar la il·lusió i la màgia als infants. Els mesos de restriccions sanitàries han causat molts efectes físics i psicològics a la societat en general, i també als més petits de casa”.  

Per aquesta raó, torna el Parc Infantil de Nadal de Tarragona del 27 de desembre al 4 de gener al Recinte Firal, ampliant els espais per tal de gaudir dels tallers amb seguretat i amb un baix risc de contagi. Castaño ha explicat que aquest any es buscarà “més intencionalitat educativa, a través dels tallers i activitats”.  

Una altra de les activitats dedicades als més petits és l’Arbre dels Desitjos que es celebrarà el dia 18 de desembre. Un any més, els nens i nenes de les escoles de Tarragona pengen els seus desitjos i bons propòsits en forma de postal a l’arbre de Nadal ubicat al vestíbul de l’Ajuntament. 

300 activitats a la ciutat 

A més d’aquestes activitats, la màgia del Nadal també arribarà a les activitats d’altres departaments de l’Ajuntament. Als Centres Cívics hi haurà contacontes i la visita dels Patges reals. L’Espai Jove Kesse organitzarà una nova edició del Casal x Nadal.  La conselleria de Nova Ciutadania i la de Feminismes i LGBTIQ+ també ha preparat diverses activitats per aquestes dates que properament s’aniran detallant.  

On consultar el programa nadalenc? 

Tots els actes festius es podran consultar al web nadal.tarragona.cat, el qual es va actualitzant amb les últimes novetats. En aquest espai es podrà trobar la programació distribuïda per temes. Un dels aspectes més destacats del web és la carta dels Reis d’Orient, dissenyada perquè cada família la pugui descarregar i imprimir perquè els infants escriguin els seus desitjos. 

L’APP TGN Agenda també aplega totes les activitats que tindran lloc a la ciutat (https://www.tarragona.cat/app-tgnagenda) i, de la mateixa manera que el web, s’anirà nodrint amb les darreres informacions. Durant el 2020, la TGN Agenda –versió APP i web agenda.tarragona.cat–, va tenir més de 33.000 usuaris i 236.000 pàgines visualitzades. 

El tercer canal institucional on s’anirà fent difusió puntual del programa són les xarxes socials de l’Ajuntament així com les xarxes de Comerç (Facebook i Instagram), que informaran de les activitats per fomentar el Comerç de la ciutat. 

Aparcar per 4,5 euros 

Per altra banda, recordar que -amb l’objectiu d’alliberar el centre de la ciutat de vehicles i en la línia de construir una ciutat més amable i sostenible- l’Ajuntament de Tarragona estableix un preu màxim diari als aparcaments de gestió íntegrament municipal de 4,5 euros. 

Consulteu-ne aquí el dossier de premsa

randomness