• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA CELEBRA AQUEST DISSABTE LA NIT DEL PATRIMONI

© Mauri
09/09/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Les activitats inclouen portes obertes, visites guiades i un espectacle de dansa

Els consellers de Patrimoni i de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo i Cinta Pastó, han presentat aquest migdia a la plaça del Rei els actes de La Nit del Patrimoni, l’esdeveniment que es realitzarà simultàniament a les 15 ciutats que integren el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) el proper dissabte 12 de setembre.

La Nit del Patrimoni arriba enguany a la tercera edició amb la novetat que, per primer cop, comptarà amb la participació de la UNESCO, que la retransmetrà en streaming al web. En consonància amb la situació actual provocada per la pandèmia de la COVID-19, les activitats s’han programat seguint tots els protocols d’higiene i seguretat pertinents.

La programació està estructurada en tres blocs, comuns a les 15 ciutats del GCPHE:

Obert Patrimoni

Portes obertes de monuments i espais patrimonials. En el cas de Tarragona, el Pretori-Circ, el passeig Arqueològic i l’Aqüeducte de les Ferreres, fins a la mitjanit.

Viu Patrimoni

Oferta cultural i d'oci de visites guiades. A Tarragona es faran visites guiades gratuïtes a l’Aqüeducte de les Ferreres amb inscripció prèvia a l’agenda de l’Ajuntament de Tarragona.

Escena Patrimoni

Dansa i arts escèniques contemporànies. A Tarragona, es podrà veure l’espectacle de dansa Segments, de la Cia. Lali Ayguadé, a les 22 h al Fòrum Local o de la Colònia. Accés amb invitació a través de entradium.com

Els actes es podran seguir en streaming des de qualsevol lloc del món a través de les webs https://lanochedelpatrimonio.com i a https://unesco.org i compten també amb el suport de diferents associacions europees de patrimoni mundial, Turespaña (a través de la Secretaria de Turisme, els serveis centrals i les Oficines Espanyoles de Turisme a l’estranger) i l’Organització Mundial del Turisme, que col·laboren en la difusió de l’esdeveniment.