• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA 4a EDICIÓ DEL FESTIVAL FORMATIU DE WATERPOLO HABAWABA SPAIN APLEGARÀ MÉS DE 420 PARTICIPANTS A TARRAGONA

Presentació del festival HaBaWaBa Spain a Tarragona, Presentación del festival HaBaWaBa Spain en Tarragona
31/03/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

La piscina olímpica Sylvia Fontana, a l’Anella Mediterrània, acull la competició per segon any consecutiu

La ciutat rebrà a l’abril 35 equips d’infants de 8 a 11 anys procedents de sis comunitats autònomes, França i Malta

Tarragona serà per segon any consecutiu la capital del waterpolo formatiu amb la celebració del HaBaWaBa Spain, una de les cites referència del waterpolo base. Del 9 al 12 d’abril, més de 420 participants d’entre 8 i 11 anys (categories benjamí i aleví) competiran a la piscina olímpica Sylvia Fontana durant tres dies, mentre que el quart serà un dia ple d’emocions i adrenalina a PortAventura Park. El festival compta amb el suport de la Conselleria d’Esports, amb les instal·lacions i la logística de l’esdeveniment, i el patrocini del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

Durant la presentació del HaBaWaBa 2022, la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha explicat que “es tracta d’un esdeveniment molt integrador i familiar” i ha mostrat la satisfacció per acollir-lo per segon cop “perquè és una magnífica representació de l’esport base i dels valors que transmet als infants, perquè té un caràcter nacional i internacional i perquè té un retorn indubtable per a Tarragona en marca esportiva i turística, però també en xifres, ja que són més de 700 persones, entre participants i famílies, que passaran tres dies a Tarragona”.

Per la seva banda, la directora del festival, Cristina Marín, ha explicat els detalls de l’esdeveniment i ha valorat la bona resposta que han rebut després d’una edició passada marcada per la COVID-19: “Estem potenciant el waterpolo en unes edats que són crucials perquè creixi el volum d’esportistes en el nostre esport i experiències com el HaBaWaBa són essencials perquè s’engresquin”. Marín també ha explicat que “és un orgull que l’esdeveniment es consolidi a Tarragona i a un escenari com la piscina Sylvia Fontana” i que, de cara a l’any vinent, “l’objectiu és ampliar la capacitat d’equips i els dies de competició per poder acollir més participants”.

La presentació ha comptat també amb l’assistència del gerent del Patronat Municipal de Turisme, Víctor Franquet, i de diferents col·laboradors i patrocinadors: Anna Palacios, del Campus Educatiu de Tarragona; Joan Marc Bergadà, group sales manager de PortAventura World; i Jordi Cervera, delegat de la Federació Catalana de Natació a Tarragona.

Després de les limitacions originades per la pandèmia en la passada edició, enguany s’ha incrementat notablement el volum d’esportistes. La ciutat rebrà un total de 35 equips procedents de sis comunitats autònomes (Catalunya, País Basc, Andalusia, València, Illes Balears i Canàries) i dos països europeus: França i Malta. Cada equip jugarà 8 partits en tres dies, durant els quals es disputaran un total de 136 partits.

Entre els clubs participants, cal destacar la presència del Club Natació Catalunya, el Club Natació Rubí i el Club Natació Sant Feliu, amb quatre equips cadascun, i el CN Sabadell i el CDW Màlaga amb tres equips respectivament. A banda del suport institucional de l’Ajuntament de Tarragona a través de la Conselleria d’Esports i el Patronat Municipal de Turisme, CEVEST (Òptica Teixidó) i Peta Zetas continuen apostant pel HaBaWaBa Spain com a patrocinadors principals.

Esport i valors a la piscina Sylvia Fontana i el Campus Educatiu de Tarragona

Tal com suggereix el mateix nom del Festival (Happy Baby Water Ball), el més important és el foment de l’esport entre els més petits a través del respecte, la convivència i el joc net. Famílies, àrbitres, entrenadors i fans han de contribuir a fer que l’entorn sigui l’ideal per l’aprenentatge de tots aquests valors.

Per aquest motiu, el premi més rellevant del HaBaWaBa és el trofeu ‘Fair Play’. Durant el transcurs de tots els partits, els equips reben una puntuació que va del -4 al 4 segons el seu comportament. En finalitzar el torneig, l’equip amb millor puntuació de cada categoria s’endú el trofeu.

Mentre que la competició es desenvoluparà en quatre camps de joc a la piscina Sylvia Fontana, els infants s’allotjaran al Campus Educatiu de Tarragona, on gaudiran de diverses activitats lúdiques i esportives organitzades per DECATHLON - WATKO, ‘partner’ tècnic de l’esdeveniment.

A la residència, els infants també s’ho passaran d’allò més bé amb el HaBaTalent, on podran demostrar les seves habilitats a sobre d’un escenari, i amb el taller de ‘fair play’, on treballaran valors vinculats amb l’esport de la mà del jugador de la selecció espanyola i l’Atlètic-Barceloneta, Felipe Perrone, un dels millors jugadors de waterpolo del moment.

Un festival que trenca fronteres

El HaBaWaBa va néixer a Itàlia el 2008, on ja s’ha celebrat en tretze ocasions, superant els 136 equips i 1.500 participants el 2019. Tot i les seves arrels italianes, la filosofia HaBaWaBa sempre ha perseguit la promoció del waterpolo als cinc continents. Actualment, a banda del HaBaWaBa Spain, també hi ha edicions a Grècia, Canadà, Brasil o Egipte, entre d’altres.

randomness