• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TAU: música antiga a Tarragona 2024

Ensemble O Vos Omnes
Del 14 al 22 de juny

Viviu l'experiència d’escoltar la música dels segles XVI a XVIII amb TAU

TAU és un cicle de concerts que duu la música antiga a llocs inigualables com l’interior d’un edifici amb una història encara més àmplia: la magnífica Catedral de Santa Tecla de Tarragona. Viviu l'experiència d’escoltar artistes com la Marta Mathéu i a Camerata Patrimonio Sonoro en aquest entorn majestuós. Així com a Hirundo Maris i Ensemble O Vos Omnes al Serrallo, el barri mariner de Tarragona.

Concerts

Dia / Hora Artista / Obra Lloc Preu
14/06, 21.30 Hirundo Maris, La Rosa dels Vents Pèrgola del Serrallo gratuït
15/06, 21.30 Marta Mathéu, InCanto Claustre de la Catedral (entrada per Pla de la Seu) 15 €
21/06, 21.30 Camerata Patrimonio Sonoro, Evocacions instrumentals Catedral de Tarragona (entrada per Pla de la Seu) 15 €
22/06, 21.30 Ensemble O Vos Omnes, Bach & Buxtehude Tinglado 1, Port de Tarragona 15 €

Abonament per als 3 concerts del cicle: 35 €

Compra d'entrades i abonaments a: www.tautarragona.com

 

 

Concert 1: Hirundo Maris, La Rosa dels Vents

Cançons de mars i oceans, de gent de mar i viatgers, a través de països i segles.       
Arianna Savall i Petter Udland Johansen van fundar Hirundo Maris el 2009, conjunt especialitzat en música antiga des de l'edat mitjana fins el barroc, creació pròpia i early fusion. La Rosa dels Vents és un viatge musical per costes i oceans, una oda a la gent de mar i viatgers de l'antiguitat i dels temps moderns, un viatge d’esperances i somnis.

La Rosa dels Vents apunta a tots els punts cardinals, que abasten les diverses cultures i llocs de la terra en el seu moviment. Al mateix temps, pot ser un símbol dels viatges interiors de l’ànima humana que pot apuntar a totes les direccions i llocs de la vida. 

 

 

 

 

Concert 2: Marta Mathéu, InCanto

Un viatge musical que comença a la Catedral de Tarragona al segle XVIII, amb un himne a Santa Tecla recuperat expressament per aquesta proposta. A partir d’aquesta obra la veu de Marta Mathéu i el grup instrumental que l’acompanya, seguirà l’estela de la històrica polèmica que es va viure en aquell segle sobre si la música italiana havia d’influir en l’estètica musical de la Península.

En el mateix programa podrem escoltar altres obres del barroc català i també les magnífiques i poc conegutes Lamentacions de Francesco Durante. 

 

 

 

 

 

Concert 3: Camerata Patrimonio Sonoro, Evocacions instrumentals

El cicle TAU va fer una convocatòria oberta a joves intèprets de música antiga. D’entre totes les propostes rebudes, la de Camerata Patrimonio Sonoro ha estat l’escollida per participar, per primera vegada, en el cicle TAU - Música Antiga a Tarragona.

El talent d’aquest tres músics ens guiarà per la música instrumental de mitjan segle XVI i fins a les sonates de marcada influència operística del primer terç del segle XVIII, passant per les canzoni experimentals del primer Barroc, i la profusa elaboració de les disminucions durant el Renaixement. 

 

  

 

 

Concert 4: Ensemble O Vos Omnes, Bach & Buxtehude

L’Ensemble O Vos Omnes, el grup de música antiga qui des del Camp de Tarragona ha aconseguit destacar entre les millors programacions del país, ens proposa l’audició de dues importants obres: la Cantata Christ lag in Todesbanden, BWV 4 de J. S. Bach i la cèlebre Membra Jesu Nostri de D. Buxtehude.

L’any 1705, un jove Johann Sebastian Bach feia una caminada de més de 400 quilòmetres per poder escoltar el gran organista de Lübeck, Dieterich Buxtehude. Aquest programa rememora aquest viatge, que potser va suposar l’inici del final del període barroc.