• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L’Embutada, la Festa del Vi Novell de Tarragona

Del 4 al 6 de novembre

Veniu a L'Embutada a tastar el vi novell, degusteu productes gastronòmics i culturals del territori i molt més: actuacions, visites guiades, mostra d'oficis, etc.

La festa de L'Embutada convida a recuperar la memòria i la tradició vitivinícola i posa en valor l’embut, que no només es feia servir a Tarragona i als municipis del Tarragonès, sinó també en regions de vins tan emblemàtiques com el Priorat i el Baix Penedès.

Tarragona ha estat lligada al vi, i la verema ha generat festes al llarg dels segles. A la ciutat, quan el vi estava fermentat, la gent s’afanyava per anar als cellers a tastar el vi i celebrar la vida. Asseguts en bancs de fusta, les colles d’amics, de pescadors, de castellers i de jornalers demanaven un embut, habitualment ple de vi. Aquest embut, a diferència dels embuts que ara tenim a casa, tenia forma d’angle. L’embut passava de client a client, d’amic a amic, mentre es tapava l’extrem inferior del tub amb el dit. Es tracta de no ser el darrer a acabar, perquè qui es quedava sense vi pagava la ronda.

 

L’Embutada té com a epicentre la plaça del Rei de Tarragona, a la Part Alta (centre històric), on pescadors i castellers celebraven l’arribada de la collita. Aquí trobareu la zona de tastos, amb els establiments: El Cortijo, Quidel, El Tamboret i La Clotxa, que us oferiran productes gastronòmics del territori, i els cellers següents, que us presentaran el primer vi de l’any i us el serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla:

Celler Frisach, Celler Josep Foraster, Tanca els ulls, Celler Sanromà, Mas del Botó, Celler 9+, Celler Comalats, Celler Nini, Un sol cel, Finca la Despeinada, Enovitis, Celler Suñer, El Solà d’Ares, La Rural, Celler de l’Apotecari, Celler Pedrola, Celler Vega Aixalà, Celler Els Comuns, Solà Clàssic, Mas de la Caçadora, Dasca Vives i Terra del Císter

Vegeu la programació

 

randomness