‘Dixieland. Festival de jazz de Tarragona’

© Pep Escoda
© Manel R. Granell
© Manel R. Granell
© Manel R. Granell
© Manel R. Granell
© Manel R. Granell
© Pep Escoda
© Pep Escoda
© Pep Escoda
© Manel R. Granell
© Manel R. Granell
Del 30 d'abril al 16 de maig

Únic certamen de l’Estat dedicat al dixieland, origen del jazz, estil nascut a Nova Orleans com a música popular a finals del s. XIX. Aplega anualment més d’una cinquantena de concerts i activitats en diversos espais com teatres, cafès, restaurants i també a l’aire lliure.

En aquest any 2021, s'aposta per la presencialitat, sempre i quan la situació així ho permeti, en espais adequats per complir amb totes les mesures necessàries dictades per les autoritats sanitàries com ara el Teatre Tarragona o altres escenaris exteriors.  Així, el cartell del Dixieland el conformen 5 concerts al Teatre Tarragona, dos més a l’espai Kesse i a la Capsa de Música i 4 espectacles a la plaça del rectorat de la URV. En aquest últim escenari s’hi podran trobar les propostes per tots els públics, tan estilística com econòmicament parlant, on amants i no tan amants del jazz podran gaudiran del festival.  

Una de les novetats més destacades és que el festival amplia les seves modalitats jazzístiques. Així, aquesta edició s’obre a tots els estils artístics del jazz, oferint concerts des del més tradicional com ara els de l’Stromboli Jazz Band o l’Andrea Mottis al més modern del Marco Mezquida, passant per altres gèneres com el soul de La Soul Machine.