Tarragona Gastronòmica és una federació de restauradors que aplega més de cinquanta restaurants associats en dues grans àrees de la ciutat: ART(e) (Centre) i ARPA (Part Alta). Sota el paraigües d’aquesta marca, els restauradors treballen de manera conjunta amb l’objectiu d’oferir una gastronomia de qualitat, basada especialment en els productes frescos, de proximitat i amb un gran valor nutritiu.
En aquest sentit, des de Tarragona Gastronòmica, també es treballa per tal d'aportar valor als secrets de la cuina tradicional tarragonina i emocionar alhora amb la nova cuina creativa que emergeix a la ciutat.
La federació Tarragona Gastronòmica (2012) és una evolució de Tarragona Essència Gastronòmica, que fou el primer intent d’unificar el potent sector de la restauració de la ciutat. Des de la seva creació, Tarragona Gastronòmica ha organitzat jornades gastronòmiques, com ara la del peix blau de Tarragona, ha participat en cursos de cuina creativa i d’autor i ha impulsat la cuina de mercat amb el Mercat Central de Tarragona, entre moltes altres accions.