• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TELEVISIÓ ESPANYOLA ÉS A TARRAGONA PER RODAR L’EPISODI DE LA SÈRIE EN 4K “CIUDADES ESPAÑOLAS PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD” DEDICAT A LA CIUTAT

© Txell Roig (Tarragona Film Office - Tarragona Turisme)
17/06/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Acompanyat de la Tarragona Film Office, l’equip ha rodat a ubicacions tan emblemàtiques com la Catedral, el Serrallo o l’Aqüeducte de les Ferreres

L’equip de la sèrie tornarà durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla per completar el rodatge de l’episodi, que s’emetrà al desembre

La Tarragona Film Office està coordinant fins al pròxim dimecres 19 de juny el rodatge del capítol dedicat a Tarragona de la sèrie en 4K de RTVE “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad”, que s’emetrà el mes de desembre.

L’equip, que s’ha traslladat a Tarragona per segon cop aquest any (la primera va ser al mes de maig), està rodant a ubicacions tan emblemàtiques com la Catedral, el Serrallo, el Mercat Central o l’Aqüeducte de les Ferreres. El rodatge es completarà els mesos d’estiu, durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla.

La sèrie documental de TVE en 4K “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad” neix d’un conveni entre l’ens televisiu públic i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, que aglutina les 15 poblacions amb aquest reconeixement de la UNESCO.

Últimes tecnologies per a una sèrie d’impacte mundial

La sèrie “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad” consta de 15 episodis de 50 minuts i està dirigida per Belén Molinero. Encara que anteriorment ja s’havien rodat altres productes en 4K a TVE, és la primera vegada que s'aborda una sèrie d'aquestes característiques (rodatge d'interiors i exteriors naturals, la realització de plànols aeris, utilització de drons, grues, stady cam i altres ) en 4K (Ultra Alta Definició amb tractament d’HDR), fet que situa al producte en la més absoluta innovació tecnològica. El so s'ha realitzat en 5.1 i la banda sonora compta amb part de música original, gravada per l'Orquestra de RTVE.

El projecte s’està desenvolupant en quatre anys: (3 episodis en 2016 i 4 els 3 anys següents). El 2016 es van rodar Àvila, Santiago de Compostel·la i Segòvia; el 2017, a Càceres, Mèrida, Toledo i Salamanca; el 2018, a Còrdova, Conca, Alcalá de Henares i Eivissa; i aquest any 2019, a Sant Cristóbal de la Laguna, Tarragona, Baeza i Úbeda.

Gràcies a l'emissió de la sèrie tant pels canals nacionals com pel Canal Internacional de RTVE, es donaran a conèixer les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, fet que donarà l'oportunitat que milions de viatgers les coneguin i visitin.

INFORMACIÓ PER ALS MITJANS:

Els mitjans que vulguin prendre imatges del rodatge poden assistir al rodatge que tindrà lloc a la plaça de la Font demà dimarts 18 de juny entre les 11.30 i 12.30 h. Per a més informació o dubtes sobre l’assistència al rodatge: 689 56 84 27 (Txell Roig – Tarragona Film Office).

Per a més informació sobre la sèrie documental,  els mitjans poden contactar amb la directora, Belén Molinero (629 27 86 47).