TARRAGONA VA ACOLLIR LA PRIMERA ASSEMBLEA D’ALCALDES DEL GRUP DE LA NOVA LEGISLATURA

22/07/2015
Font: 
PMTT

 

L'Assemblea General del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha tingut lloc aquest matí a la casa Canals de Tarragona. A la reunió, que ha estat presidida per l'Alcalde Àvila, José Luis Rivas, com a president de torn, i per l'Alcalde de la ciutat amfitriona, Josep Fèlix Ballesteros, han assistit els alcaldes de les 15 ciutats membres de la xarxa. S'ha tractat d'una reunió de caràcter extraordinari que ha servit per a la constitució de l'Assemblea, com a màxim òrgan de govern de l'entitat, a la qual s'han incorporat 11 nous alcaldes després de les recents eleccions municipals i la consegüent constitució dels nous Ajuntaments.

 

Els nous membres de l'Assemblea han rebut la insígnia del Grup al començament de l'Assemblea. Formen part de l'Assemblea General, en representació de les 15 Ciutats Patrimoni els senyors i senyores: Javier Rodríguez Palacios, Alcalde d'Alcalá d'Henares;  José Luis Rivas Hernández, Alcalde d'Àvila; Dolores Marín Torres, Alcaldessa de Baeza; Elena Nevado del Campo, Alcaldessa de Càceres; Isabel Ambrosio Palos, Alcaldessa de Còrdova; Ángel Mariscal Estrada, Alcalde de Conca; Rafael Ruiz González, Alcalde d'Eivissa; Antonio Rodríguez Osuna, Alcalde de Mèrida; Alfonso Fernández Mañueco, Alcalde de Salamanca; José Alberto Díaz Domínguez, Alcalde de Sant Cristóbal de la Laguna; Martiño Noriega Sánchez, Alcalde de Santiago de Compostela; Clara Luquero Nicolás, Alcaldessa de Segòvia,  Josep Félix Ballesteros Casanova, Alcalde de Tarragona, Milagros Tolón Jaime, Alcaldessa de Toledo; i Antonia Olivares Martínez, Alcaldessa d'Úbeda.

 

Prèviament, aquest mateix matí, el Grup va celebrar una reunió de la seva Comissió Executiva preparatòria de l'Assemblea. A més de la constitució de l'òrgan rector, entre els temes de l'ordre del dia ha figurat el repàs a les diferents activitats i projectes en marxa.

 

A l'Àrea de Turisme, s'han concretat, a més de la renovació del conveni per a la seva signatura amb Madrid Destino/Ajuntament de Madrid i l'edició de guies de Turisme Familiar i la reedició de la Guia Visual Espasa/Planeta, actualment esgotada: • Properes presentacions internacionals a touroperadors de les destinacions del Grup en col·laboració amb Turespaña: setembre a Colòmbia (Bogotà, Cali i Medellín), Mèxic DF, Praga i Pàdua (en el marc del Saló Internacional de Turisme de Llocs Patrimoni Mundial). A l'octubre es participarà en presentacions professionals a l'Índia, en Mumbai i Delhi. • Presència en fires internacionals: Fira dels Museus de Frankfurt, del 28 al 30 d'agost, un dels esdeveniments culturals més multitudinaris d'Alemanya; i Fira JATA a Tòquio, del 24 al 27 de setembre. • Nous viatges de familiarització per a premsa i touroperadors per diferents ciutats del Grup, organitzats amb les OETs de París, Miami, Frankfurt, Sao Paulo, Mèxic i Chicago.

 

A l'Àrea de Cultura, s'ha informat de les properes reunions tècniques per engegar les noves edicions del programa pedagògic “Aula de Patrimoni”, la tercera edició del “Cicle de Música de cambra” en col·laboració amb la Fundació Albéniz, i s'han tancat les dates de les properes itineràncies de l'exposició “15 fotògrafs, 15 ciutats úniques”, que recorrerà Baeza, Còrdova i Mèrida en el proper semestre.

 

Finalment, a l'Àrea de Patrimoni, s'ha estudiat la situació dels projectes en curs relatius a l'elaboració de material didàctic sobre les 15 ciutats, la redacció de la Guia Arqueològica de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, i les noves aplicacions i pàgina web sobre l'oferta patrimonial i turística accessible del Grup en marxa a càrrec de Predif i la Fundació Orange.

 

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 que el seu objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni cultural i en la promoció turística de les 15 ciutats que formen la xarxa, els cascos històrics els quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.