• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA FORMARÀ PART D'UN SELECTE ITINERARI TURÍSTIC AVALAT PER LA UNESCO

© Mauri Fernández
© Mauri Fernández
19/07/2017
Font: 
RV Edipress

Del 18 al 21 de juliol, acollirà el primer workshop internacional de les nou ciutats que integren el grup Ancient Europe, dins d'un macro projecte

Tarragona fa un pas més en la potenciació del seu ric patrimoni arqueològic a l'haver estat escollida per la UNESCO i National Geographic per formar part d'un nou i ambiciós projecte internacional. Es tracta d’ 'UNESCO World Heritage Journeys of Europe' i pretén crear un itinerari turístic de ciutats europees que atresorin aquest patrimoni. El projecte, nascut aquest mateix 2017, està distribuït en quatre grups temàtics: Ancient Europe, Royal Europe, Romantic Europe i Underground Europe.

La capital de província catalana està integrada en el primer grup, Ancient Europe, gràcies al conjunt arqueològic romà de Tàrraco. I al costat d'aquest han estat escollits altres vuit del Vell Continent: El Santuari de Askleopios en Epidaurus i el Conjunt Arqueològic d'Olímpia, a Grècia; Sicília i la Necròpolis de Pantalica, i l'Àrea Arqueològica i Basílica de Aquileia, a Itàlia; la Plana de Grad Plain, a Croàcia; la Ciutat Antiga de Nessebar, a Bulgària; el Pont de Gard, a França; i els monuments romans, Catedral de Sant Peter i església de Nostra Senyora, a Trier, Alemanya.

El leit motiv d'aquest projecte no és només promocionar aquest selecte itinerari com un viatge de retorn al passat sinó posar en valor com es viu tot aquest excepcional patrimoni actualment, en el dia a dia de cadascuna de les ciutats que l'acullen. I tot això, amb vista a posicionar aquesta ruta turística a 2018, tenint en compte que serà l'Any del Patrimoni Cultural Europeu i l'Any d'Europa a la Xina.

Tarragona té l'honor d'acollir les primeres jornades de treball del seu grup, que es desenvoluparan del 18 al 21 de juliol, al Centre Tarraconense El Seminari, situat al casc antic de la ciutat que compte amb una petita joia arquitectònica del segle XIII dins el seu claustre: la capella de Sant Pau.

 A aquestes jornades assistiran prop de 25 experts en matèria de Turisme i Patrimoni de vuit països, a més d'Espanya: Estats Units, Anglaterra, Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Croàcia i Bulgària. Entre els participants hi seran presents experts de la mateixa UNESCO i directius de National Geographic, com a impulsors d'aquest gran projecte internacional. El programa d'aquestes jornades inclou visites a la ciutat i exhibicions castelleres.

Formar part d'aquest projecte i liderar el grup Ancient Europe, com a amfitriona del primer workshop d'aquest, suposa per a Tarragona una oportunitat única per posicionar-se internacionalment com a destinació de turisme cultural amb un aval de primer nivell com el que proporcionen la UNESCO i National Geographic.

randomness