• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA, ENTRA EN UN NOU CONVENI PER A PROMOCIONAR LES DESTINACIONS CULTURALS DE LES CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT

01/07/2016
Font: 
PMTT

Acción Cultural Española (AC/E), FestClásica, Paradores Nacionales, Hispania Nostra i Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España s'han unit en un projecte que permetrà promocionar Espanya com a destí cultural.

Després d'una sèrie de reunions, finalment ha tingut lloc la signatura d’un acord que suposa la unió de patrimoni històric artístic, la programació musical dels festivals de FestClásica i l'oferta hotelera i hostalera de Paradores per realitzar una promoció conjunta de la nostra riquesa Cultural.

Les associacions i institucions signants actuaran de la mà en la realització i difusió d'activitats que impulsin la promoció i conservació del patrimoni històric i cultural del nostre país, millorant així l'experiència dels diversos públics a través de la unió de les arts, i promovent un turisme cultural que enforteixi les identitats d'Espanya i les seves ciutats.

En les diferents reunions han estat presents Miquel Àngel Recio i Elvira Marco, president i directora general d'Acción Cultural Española, respectivament; Oriol Aguilà, president de l'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica (FestClásica); Ángeles Alarcón, presidenta-consellera delegada de Paradors de Turisme d'Espanya; Araceli Pereda i Luis Cueto Ferrándiz, presidenta i tresorer de Hispania Nostra - Associació Cultural per a la defensa del Patrimoni Cultural i Natural, respectivament; i José Luis Rivas Hernández, president de l'Associació Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya.

L'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica (FestClásica), constituïda com una Associació Professional sense ànim de lucre, té com a finalitat la integració dels Festivals de Música més importants que se celebren al nostre país, en les diferents disciplines de música antiga, clàssica i contemporània. Són membres d'aquesta associació vint Festivals de Música que organitzen anualment més de sis-cents concerts i conformen una extraordinària xarxa d'activitats musicals a les que assisteix públic de tot el territori nacional i internacional.

Hispania Nostra es va crear el 1976 com a resposta a la demanda de participació de la societat civil en les tasques de conservació del Patrimoni, que havia preconitzat l'any anterior el Consell d'Europa en organitzar l'Any del Patrimoni Arquitectònic Europeu. Aquest any Hispània Nostra compleix 40 anys de la seva creació i és considerada aquesta data com una oportunitat per a la reflexió sobre la participació social en la promoció, conservació i acreixement del Patrimoni Cultural i Natural.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 integrada per les 15 ciutats espanyoles els cascs històrics de les quals estan inclosos en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda, totes elles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial. El seu objectiu és actuar de manera conjunta en la conservació del seu ric patrimoni històric i cultural, així com en la promoció turística nacional i internacional de les seves destinacions.

Paradors de Turisme d'Espanya, és un instrument de política turística que contribueix a la integració territorial, a la recuperació i manteniment del patrimoni historicoartístic del nostre país i a la promoció de les destinacions culturals espanyoles, amb la voluntat de respondre amb garantia al repte de promoció, conservació i transmissió de la cultura.

Acció Cultural Espanyola (AC / E) té com a objecte social la planificació, organització i execució de les exposicions, esdeveniments i iniciatives de difusió i promoció de les cultures d'Espanya que contribueixin a la promoció de les mateixes, tant en l'àmbit nacional com internacional i particularment amb motiu de commemoracions de persones, obres i esdeveniments destacats.