LA XARXA DE CIUTATS AVE CELEBRA LES SEVES ASSEMBLEES EXTRAORDINÀRIA I ORDINÀRIA A TOLEDO

20/11/2014
Font: 
Gabinete de Comunicación Red de Ciudades AVE

La Xarxa ha mantingut també una reunió de treball amb la Consellera d'Ocupació i Economia de la Junta de Castella-La Manxa

La Xarxa de Ciutats AVE ha celebrat en una de les seves ciutats membre, Toledo, les seves assemblees extraordinària i ordinària en la qual els membres de les diferents destinacions que conformen aquesta associació han fet balanç de les múltiples accions i activitats que s'han dut a terme durant 2014 i han establert un full de ruta per a l'any que ve. Les assemblees han transcorregut en el Palau de Congressos de Toledo on els assistents han analitzat l'impacte que ha tingut la participació de la Xarxa de Ciutats AVE en diverses fires estratègiques per al sector turístic, tant a Espanya com a Sud-Amèrica, Àsia i Europa i com s'han dut a terme nombroses accions de màrqueting, entre les quals s'inclouen famtrips, presstrips, blogtrips, workshops... També han estudiat com iniciar d'altres iniciatives amb les quals donar continuïtat a les accions de dinamització de la imatge de la marca així com reforçar el posicionament i el coneixement d'aquesta Xarxa, dels seus productes turístics (Avexperience i Renfe Spain Pass) i dels atractius turístics de les seves 20 destinacions.

Durant el que va d'any s'han organitzat diferents reunions de treball i s'ha aconseguit afermar la presència de l'oferta de la Xarxa en la premsa internacional, amb especial atenció als mitjans de Sud-Amèrica, Àsia i la resta d'Europa. Finalment, els assistents han pogut comprovar la importància de la presència de la Xarxa de Ciutats AVE i de les seves 20 destinacions a les xarxes socials com a eines clau en la difusió de les propostes i ofertes turístiques, tant de l'associació com d'aquestes 20 ciutats membre.
Juntament amb la celebració de les assemblees, el president de la Xarxa de Ciutats Ave, Gregorio Serrano López, ha tingut l'oportunitat de mantenir una trobada de treball amb la Consellera d'Ocupació i Economia de la Junta de Castella-la Manxa, Carmen Casolà. Tots dos s'han mostrat satisfets per la marxa de la col·laboració entre ambdues institucions i han manifestat la seva intenció de seguir avançant en aquesta línia.

Les assemblees de la Xarxa a Toledo van estar precedides d'una reunió tècnica en la qual s'ha avançat en els treballs relacionats amb les accions de promoció més immediates, programades per als propers mesos. Entre elles destaca la participació, a la fi d'aquest mes, en la fira de turisme INTUR així com l'organització d'accions comercials i viatges de familiarització amb turoperadores internacionals i amb els mitjans de comunicació.

Xarxa de Ciutats AVE

La Xarxa de Ciutats AVE és l'associació de destinacions turístiques d'Espanya connectats per l'Alta Velocitat que neix amb l'objectiu de promocionar les ciutats que la integren sota una estratègia comuna, així com els seus dos productes: el Renfe Spain Pass i Avexperience. En l'actualitat, la Xarxa de Ciutats AVE està constituïda per les ciutats d'Alacant, Antequera, Barcelona, Calatayud, Ciudad Real, Còrdova, Conca, Lleida, Madrid, Màlaga, Puertollano, Segòvia, Sevilla, Tarragona, Toledo, València, Valladolid, Villanueva de Còrdova, Villena i Saragossa.

Per facilitar el viatge als turistes que visiten Espanya i que procedeixen d'altres països, Renfe articula el servei Renfe Spain Pass, vinculat de manera especial a la Xarxa. Una nova forma de viatjar que facilita els desplaçaments, amb flexibilitat, podent conèixer diverses destinacions de la Xarxa de Ciutats AVE en una mateixa escapada. Es poden triar tants viatges com es desitgin (4, 6, 8, 10 o 12) i comprar-los fins amb 6 mesos d'antelació. Renfe Spain Pass està disponible en dues categories (Turista i Business) i per a dos trams d'edat (nens i adults); inclou tots els trens AVE així com en els de llarga i mitja distància. Les places es reserven a través d'Internet, agències de viatge o estacions.

A més, la Xarxa de Ciutats AVE, amb la col·laboració de les destinacions que formen part d'aquesta associació, ofereix juntament amb el Renfe Spain Pass un valor afegit a recollir en cada oficina de turisme de la ciutat, convertint la visita del turista estranger en tota una experiència des del primer moment. Les destinacions col·laboren en aquesta iniciativa aportant el millor de cada ciutat: entrades a museus, targetes turístiques o descomptes en visites guiades, entre altres avantatges.