• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA SÈRIE ‘INGENIERÍA ROMANA’, AMB DESTACADA PRESÈNCIA DE TARRAGONA, ES PODRÀ VEURE AL CANAL DE TV AL-JAZEERA

© Mauri Fernández
16/05/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El capítol ‘Acueductos II’, a més, acaba de ser premiat al Festival Internacional de Cinema de The Archaelogy Channel a Oregon (EUA)

El canal de TV Al-Jazeera ha adquirit els drets de la sèrie Ingeniería Romana, que es podrà veure a més de 40 països àrabs, entre ells Egipte, Síria, Iemen o els Emirats Àrabs. D’aquesta manera, Tarragona, que protagonitza el primer capítol, Ciudades I,  i apareix també al capítol Acueductos II, serà visible entre una audiència potencial de milions de persones.

La internacionalització de la sèrie, que ha començat un cop s’han completat els quatre primers capítols, ha portat també al fet que el canal de documentals més important de França, RMC Découverte, hagi comprat els drets per fer-ne una adaptació. A Espanya, Aragón TV n’ha comprat els drets d’emissió i prepara una emissió especial de la sèrie.

Nou premi al Festival Internacional de Cinema de The Archaelogy Channel

D’altra banda, el capítol Acueductos II  ha estat premiat al Festival Internacional de Cinema de The Archaelogy Channel a Oregon (EUA), amb una menció honorífica del jurat per l’animació i els efectes. El certamen s’ha celebrat de l’1 al 5 de maig i s’hi han pogut veure pel·lícules que es troben entre les millors del món en el gènere del patrimoni cultural, per la qual cosa la selecció significa un gran èxit per al documental.

El mateix capítol va projectar el mes d’abril a la Mostra Internacional de Cinema Arqueològic del Museu Nacional de Belgrad a Sèrbia, que presenta cada any una selecció de les millors realitzacions europees de cinema documental científic.

Aquests reconeixements se sumen a l’obtingut al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa, celebrat a Irún entre el 19 i el 24 de novembre de 2018, i als nombrosos guardons obtinguts per Ciudades I, amb la Tàrraco romana com a protagonista absoluta, com ara el mateix Festival Internacional de The Archaeology Channel i el prestigiós al Festival de TV i Cinema de Nova York.

Ingeniería Romana és una sèrie dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE que utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions de l’època romana. Tant l’estrena al 2015 dels dos primers episodis com la dels dos segons, al febrer de 2019, van suposar rècords d’audiència d’un documental a la cadena pública. El primer capítol, Ciudades I, dedicat a Tàrraco, es va preestrenar a Tarragona amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart City i l’Ajuntament de Tarragona. Al 2018, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, es va preestrenar a Tarragona el capítol Acueductos II, i enguany finalment s’han estrenat els dos nous episodis, amb els quals ha començat la promoció internacional de la sèrie.