• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

21 CITES CASTELLERES CONFIGUREN LA 9a EDICIÓ DE TARRAGONA, CIUTAT DE CASTELLS

Tarragona, Ciutat de / Ciudad de / Ville de / City of Castells
07/06/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Tarragona Turisme torna a oferir un programa d’exhibicions per completar les diades castelleres de la ciutat i mostrar la tradició als visitants

Com ja és habitual just abans d’arribar l’estiu, Tarragona Turisme ha presentat el programa Tarragona, Ciutat de Castells, que enguany arriba a la novena edició. La programació tornarà a oferir una combinació d’exhibicions castelleres davant de la catedral i de diades castelleres organitzades per les quatre colles locals amb el suport de l’Ajuntament. En total, seran 21 les cites castelleres que del 24 de juny al 24 de setembre oferirà la ciutat per mostrar aquesta tradició, Patrimoni Immaterial de la Humanitat des de 2010, a la ciutadania i als visitants.

Durant la presentació, l’alcalde i conseller de Turisme en funcions, Pau Ricomà, ha volgut destacar el treball conjunt de Tarragona Turisme i les colles castelleres per “fer viure els castells a tothom que ens visita de la mà d’un programa que vol crear un producte turístic de qualitat, local i sobretot, autèntic”. “No ens inventem res: tenim unes tradicions, una gastronomia, un patrimoni i uns paisatges que enamoren i que, adequats turísticament amb perspectiva de sostenibilitat econòmica, social i medioambiental constitueixen una experiència inoblidable”, ha afegit el batlle tarragoní.

En la presentació, Ricomà ha estat acompanyat per Oriol Olivé, president de la Colla Xiquets de Tarragona, Yasmina Armesto, presidenta de la Colla Jove de Tarragona, Albert Torres, vicepresident de la Colla Xiquets del Serrallo, i Frederic Arias, president de la Colla Sant Pere i Sant Pau. Les quatre colles locals de Tarragona i els Nois de la Torre, que és la colla convidada, oferiran un total de deu exhibicions tots els dimecres a les 20 h davant de la Catedral, a excepció del 16 d’agost i del 13 i 20 de setembre, per preparar les diades que hi ha al calendari festiu de la ciutat durant aquells dies.

Entre les onze diades que inclou el programa, destaquen les diades festives de Sant Magí i Santa Tecla, el 19 d’agost i 23 de setembre respectivament, a més de la del primer diumenge de les festes, que enguany serà el 17 de setembre, i la de la Mercè, el 24 de setembre, amb els emotius pilars caminant.

randomness