Tarragona

Patrimoni Mundial        Patrimonio Mundial        World Heritage        Patrimoine Mondial        Kulturerbe der Menschheit        Patrimonio Mondiale        Всемирное наследие

Mitjans de transport

Transport aeri

L’aeroport de Reus, situat a 7 quilòmetres de Tarragona, compta amb vols xàrter i de companyies low-cost. El servei de transport amb autobús de l’aeroport a Reus el fa Reus Transport, el de Reus a Tarragona el fa HISPANO IGUALADINA (902 29 29 00).

L’aeroport de Barcelona, situat a 82 quilòmetres de Tarragona, ofereix diàriament tot tipus de vols i connexions nacionals, internacionals i transoceàniques. S’hi pot anar per les autopistes AP-7 i C-32, amb tren amb un canvi a Barcelona Sants o amb autobús amb la companyia d’autocars PLANA (977 21 44 75).

Si desitja reservar un trasllat privat per al seu grup o família des de l'aeroport de Reus o des de l'aeroport de Barcelona al seu hotel, càmping, apartament, pensió o residència, pot fer-ho de forma fàcil i segura mitjançant ZIPtransfers.com:
> trasllats des de l'aeroport de Reus
> trasllats des de l'aeroport de Barcelona

Costa Dorada Transfers ofereix serveis de private cars, turismes i mini vans d'alta gamma, minibusos i autocars. Especialistes en Congresos, Incentius, Touroperadors, Agències de viatge, Empreses etc. Operativa pròpia als Aeroports de Reus i Barcelona i a l'Estació de l'AVE del Camp de Tarragona.

Tel. Informació general AENA: 902 40 47 04

Pàrquing low-cost: Aparca i tren

Per carretera

La ciutat està comunicada per carretera amb Barcelona, Tortosa i València per l’autopista AP-7 i la carretera N-340. També es pot anar a Lleida, Saragossa i Madrid per la N-240 i (a partir de Montblanc) l’autopista AP-2. La carretera N-420 va cap a Reus i Terol. Una xarxa completa de carreteres locals i comarcals la comuniquen amb els pobles de la província. Abans de sortir podeu comprovar si hi ha alguna incidència en el trànsit.

Amb autobús

Tarragona disposa d’una estació d’autobusos moderna i línies amb la majoria de pobles de la zona. Compta amb empreses de línies internacionals i nacionals. Entre les primeres, EUROLINES (tel. informació i reserves: 902 40 50 40 / 977 22 44 00). Com a nacionals, operen ALSA (902 42 22 42) i HIFE (902 119 814).

Amb tren

Tarragona compta amb dues estacions: una situada al centre de la ciutat que ofereix connexió amb trens regionals (Barcelona, Tortosa, Reus i Lleida) i de llarg recorregut nacional i internacional (València, Andalusia, Madrid i França); i una altra a només 10 minuts del centre, l’Estació d’Alta Velocitat del "Camp de Tarragona", inaugurada el 19 de desembre de 2006, la qual significà una millora molt important en la connexió exterior de Tarragona i el seu enllaç amb les línies d’altes prestacions. La nova estació obre un ventall ampli d’enllaços amb Barcelona, Lleida, Saragossa, Madrid, Còrdova, Sevilla i properament amb tota Europa. (RENFE 902 32 03 20).

La comunicació cap a/des de Tarragona és directa a través de:

Autobús: PLANA fa el servei de transport amb autobús de l’estació “Camp de Tarragona” a l’estació d’autobusos de Tarragona.
Tel.: 977 21 44 75 

Taxi:
Des d’Estació “Camp de Tarragona” a Tarragona:

TAXI GABRIEL: 658 69 58 11
TAXI KIKO: 629 79 13 13
TAXI DE PMR: 605 44 91 75
TAXI SALVAT: 609 48 68 48

Des de Tarragona a Estació “Camp de Tarragona”: Vegeu apartat Taxis.

Costa Dorada Transfers ofereix serveis de private cars, turismes i mini vans d'alta gamma, minibusos i autocars. Especialistes en Congresos, Incentius, Touroperadors, Agències de viatge, Empreses etc. Operativa pròpia a l'Estació de l'AVE del Camp de Tarragona i als Aeroports de Reus i Barcelona.

Pàrquing low-cost: Aparca i tren

Per mar

Tarragona compta amb un port comercial, dels més importants del Mediterrani, i esportiu, que també és lloc d’escala de creuers. Al Moll de Costa, s’hi ubica Port Tarraco, una marina moderna amb 115 amarres per a megaiots d’entre 24 i 120 m d’eslora. Nàutic Tarragona SA està al Port Esportiu amb 441 amarradors (de 6 a 20 m d’eslora) i 240 places d’aparcament.